| Emira21 a întrebat:

Am 21 de ani si de cand eram adolescenta 15-16 ani ma confrunt cu o problema care a devenit tot mai frustranta. In zona interioara a pulpelor, sus incepand de la dunga chilotului imi apar mereu umflaturi sub piele si se simt ca niste bile tari care de fapt este puroi, si chiar daca umblu sau nu la ele, dupa putin timp, cateva zile, apar iar. Sunt foarte multe si dureroase. Am facut analizele si intr-adevar am o mica infectie in sange. Doctorul m-a intrwbat daca am infectii la masele sau etc. Binenteles, am spus ca nu, mi-e mult prea rusine sa arat cuiva, altfel as fi facut-o. Nu stiu cand o sa imi fac curaj sa merg la medic cu problema asta. Plus ca arata urat, mi-e jena si sa merg la piscina in alip de baie sau sa imbrac pantalono scurti. Mai e cineva care a patit ca mine? stie cineva ce e, cum ati tratat-o?
Ofer funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Acum esti destul de mare incat sa poti merge la un medic ginecolog sau mai degraba dermatolog si sa-i arati ce ei acolo. S-ar putea sa fie doar din cauza igienei si cu o igiena mai stricta sa rezolvi problema, dar e la fel de posibil sa fie nevoie si de tratament medicamentos.

| Emira21 explică (pentru CuriousStuff):

Multumesc pentru sfat, dar da sunt drstul de mare. Atat de mare ca in urma cu 4 luni am nascut primul meu copil. Si pe durata sarcinii am fost pana in luna a 7 de sarcina tot la 4 luni la medicul ginecolog, dupa care tot la 7 zile pana am nascut. Si nu se pune problema uneo iginene precare, tin la igiena mea! Dar culmea de cate ori am fost "in fata" medicului nu se vedea nimic. Iar mie atat de mare cat sunt mi-a fost si imi e in continuare jena oarecum sa spun. Deci controale ginecologice am mai multe decat au unii zile. Asa ca, astept pareri de la cineva care s-a confruntat cu asta sau stie despre ce e vorba.

| DavidoffUser a răspuns:

Te intreaba doctorul daca ai infectie si tu spui ca nu ca ti-e rusine si mai bine intrebi pe TPU unde se pare nu ti-e rusine.
Du-te la doctor si spune-i clar ce ai, ce te doare si de cat timp, nu incerca sa te tratezi singura ca iti faci mai mult rau.

| CuriousStuff a răspuns (pentru Emira21):

Degeaba astepti pareri de la cineva care s-a confruntat cu asta sau cu ceva asemanator, pentru ca tot nu poti sa fii sigura de faptul ca acel cineva avea exact ce ai tu. Nu am vrut sa te jignesc cu igiena, sper ca nu ai inteles asta.
Acele eruptii/chiste sebacee sau ce ai acolo pot sa apara si din cauza epilarii, ma gandesc ca varsta de 15-16 ani coincide si cu varsta la care ai inceput pentru prima data sa te epilezi, ce metoda folosesti? Incearca sa te dezinfectezi putin atat inainte cat si dupa epilare daca folosesti lama sau epilator sau ceara, daca folosesti crema nu e indicat sa te mai dai cu nimic dupa epilare.
Jena e normala, insa din pacate un om fara pregatire medicala nu o sa te poata ajuta. Urmeaza sa vina oameni care o sa-ti spuna ca "da-te cu ulei de cocos si trece" sau "da-te cu crema de galbenele" sau "da-te cu rolele..." pe ei o sa-i crezi? Daca e o problema care te deranjeaza singurul care te poate ajuta este medicul dupa ce vede exact ce e acolo si va ganditi impreuna care ar putea fi cauza, epilarea ar putea fi doar una din ele, dar pot fi si altele. Poate ai nevoie de un antibiotic local sau chiar general, noi nu avem cum sa-ti recomandam sau prescriem antibiotic...

| Emira21 explică (pentru CuriousStuff):

Ai dreptate, nu te-am contrazis, sunt constienta ca trebuie sa merg la medic in curand, dar pana o sa ma hotarasc in sfarsit am crezut ca poate cineva care a trecut prin ceva la fel sau asemanator o sa impartaseasca din experienta. Daca toata lumea ar merge direct la medic (asa cum de altfel ar trebui