| Marselina a întrebat:

Am nevoie de o masca de par pe care sa mi-o fac singura. Am parul destul de gras dupa 3 zile si vreau sa rezolv asta. Stiti ceva care sa-l faca sa nu mai fie asa?

Dau funita! :*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Okkultist a răspuns:

Buna ziua,
In primul rand v-asi recomanda sa nu va spalati mai mult de 2 ori / saptamana pe par, acest lucru va duce in final la o secretie de sebum mai mare decat de obicei.

Sa incepem:

1. Un bol micut
3. O lingurita/doua de bicarbonat de sodiu.
2. O lamaie potrivita
3. Cafea --(NU ZAT)--
4. Malai.

A. Taiati jumatatea de lamaie si stoarceti-o cat mai bine in bol.
B. Adaugati o cantitate de cafea concentrata pe jumatatea sucului de lamaie. Doar un Exemplu: (10ml lamaie si turnati 5 ml cafea).
C. Turnati bicarbonatul de sodiu in bol.
D. Doua sau trei lingurite de malai. (Asta depinde de marimea parului dumneavoastra). Malaiul este un bun abraziv, ajutand la eliminarea sebumului dupa firul de par, lamaia ofera stralucire si ajuta la inchiderea porilor, lingurita de bicarbonat echilibreaza PH-ul, iar cafeaua ofera un aspect sanatos.

De asemenea inainte de asta puteti folosi niste otet de mere (Apropo, in alimentatie acesta e otetul sanatos), ajutandu-ca la aceasta problema. Clatiti-va parul cu otet, iar dupa 5 / 10 minute inlaturati-l dupa par cu putin sampon la apa rece pentru inchiderea porilor. Dupa aplicati masca pe care v-am descriso mai sus, masand scalpul cu miscari circulare (masajul scalpului) timp de 5 minute, dupa asteptati inca 25 de minute si inlaturati cu apa rece clatind foarte bine, la final folosind PROSOPUL. Daca doriti sa puneti balsam sau sampon e alegerea dumneavoastra, dar nu stiu ce aveti si nu ma pronunt, dar putin nu mult.
Sper ca v-am ajutat...asta in urma informatilor descrise de dumneavoastra.
Nu incercati uleiuri, nua veti nevoie de asa ceva, a rgan, ricin, masline etc... ci substante cu un continut mic de acid citric (lamaie) si ceva care sa va echilibreze ph-ul la nivelul scalpului ca bicarbonatul de sodiu. Repetati asta de 2 ori/saptamana timp de o luna. Ar trebui sa se remedieze. O zi frumoasa happy

3 răspunsuri:
| Marselina explică (pentru Okkultist):

Are ceva daca imi fac mai multa masca pentru par si o las intru-un borcan? Mai poate fi folosita?

| Okkultist a răspuns (pentru Marselina):

Nu. Bineanteles. Capacul sa fie inchis la borcan si sa stea la frigider. Insa malaiuul v-asi recomanda sa-l puneti de fiecare data pe par fiind un abraziv, fiind ok. happy Cantitatea de sus este pentru o utilizate, in situatia in care doriti 3 utilizari, triplati cantitatea. Iar malaiul trebuie de preferat pus pe par de fiecare data, deoarece este mai greu sa-l luati dupa fundul borcanului etc. Insa amestecul trebuie tinut la frigider, ferit de razele lumini etc. Ma bucur ca v-am ajutat happy

| Marselina explică (pentru Okkultist):

Va multumesc! :*