| sicutaa a întrebat:

Am nevoie mare de ajutor, urgent. Va rog frumos nu va bateti joc, nu este o gluma sau o joaca. Am facut sex protejat cu iubitul meu astazi (vineri) si el a ejaculat in vaginul meu toata sperma. Apoi cand ne-am uitat pe penis am descoperit ca prezervativul se sparse. El a apucat sa ejaculeze tot. Apoi am incercat sa elimin prin urinare sperma insa am reusit foarte putin. Nu doresc o sarcina. Ce este de facut pentru a nu ramane insarcinata? Cand trebuiesc luate anticonceptionalele? A doua zi sau in primele 21 de zile de menstruatie? Eu stiu ca daca esti insarcinata nu mai ai menstruatie. Cum pot lua anticonceptionale si cand daca nu imi vine menstruatia? Fix cu o zi inainte de acest incident, mi-a trecut menstruatia ( joi ) si cum pot face testul de sarcina? Va rog, ajutati-ma! Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
| Pinocchio a răspuns:

Foloseste pilula de a doua zi.
http://healthy.kudika.ro/......ua-zi.html

| MiriRaluca a răspuns:

Foloseste urgent pilula de a doua zi, Escapelle sau Postinor 2(ambele se gasesc in farmacii si costa in jur de 75-85 de lei)...ai la dispozitie 72 de ore pentru a lua pastila.Cu cat o iei mai repede cu atat are eficienta mai mare. Pot aparea si ceva efecte adverse dar pentru asta consulta prospectul sau intreaba farmacista sau un medic. Asta este contraceptia de urgenta(ce se ia dupa o partida de sex neprotejata sau esecul unei masuri de protectie)...pentru ce ai intrebat tu, despre anticonceptionale, consulta un cabinet de planning sau un medic ginecolog, ele au eficacitate doar daca sunt luate in fiecare zi. Testul de sarcina se face la minim 3 saptamani de la cs neprotejat ca sa iasa ceva concludent.Se mai poate face si un altfel de test (cel de sange, se numeste beta hcg si se poate face mai repede cam la 1-2 saptamani, este si cel mai sigur)

| sicutaa explică (pentru MiriRaluca):

Nu trebuie sa le cumpar pe ambele nu? E suficienta doar una sa scap de sarcina nedorita?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Folosesti pilula de a doua zi Postinor, cu cat este luata mai repede, cu atat isi face mai repejor efectul.
Testul de sarcina il poti face si la 7 zile de la contactul sexual neprotejat din prima urina de dimineata.
Te pup!

| MiriRaluca a răspuns (pentru sicutaa):

Nuuu,bineinteles ca nu, una e de ajuns. Acum cere si sfatul farmacistei si vezi ce zice, care ar trebui sa o cumperi.
Postinor 2 se ia în două doze, una la maxim 72 de ore după contactul sexual, iar cealaltă la 12 ore după prima. Escapelle se ia într-o singură doză la maxim 72 de ore după contactul neprotejat.Acum care iti convine si tie dar si pretul lor.Sa nu uiti sa citesti cu atentie prospectul lor(!) si daca o sa ai efecte adverse de la pastiluta sa consulti un medic. Ai grijawinking

| sicutaa explică:

Un test de sarcina pot lua de al farmacie nu? In jur de cat costa. Dar sper sa nu am nevoie de el si sa fie accea pastila eficienta. Pilula de a doua zi este numai o pastila sau sunt necesare mai multe?

Draguta,daca iei Postinor il vei lua in 2 doze(prima pastiluta care ar trebui sa o iei cat mai repede si a doua doza dupa 12 ore dupa prima pastiluta). Daca iei Escapelle vei lua doar o singura pastila.DOAR In cazul in care apar efecte secundare si vomiti la scurt timp dupa ce ai luat pastila, atunci iti sugerez sa mai iei una, pentru ca aceea nu a apucat sa se dizolve si sa isi faca efectul deoarece ai vomitat-o. Dar DOAR in acest caz. Citeste pe prospect mai multe detalii. Da, un test de sarcina se ia de la farmacie costa in jur de 12 lei, sunt si mai ieftine dar nu stiu cat sunt de bune.Un test bun este Surecheck(costa 12 lei) si se face la 3 saptamani de la contactul tau sexual neprotejat sau la 2-3-4 zile de la intarzierea menstruatiei.

| sicutaa explică (pentru MiriRaluca):

Iti multumesc enorm de mult!

| sicutaa explică:

Multumesc frumos!

| sicutaa explică (pentru anonim_4396):

Multumesc anticipat!

Cu placere. Daca mai ai ceva nelamuriri poti sa ma intrebi happy
O seara frumoasa happy

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Să iei cât mai curând "pilula de a 2-a zi" - preferabil Escapelle!

Detalii despre contracepţia de urgenţă :

Atunci când ŞTI sigur că partenerul a ejaculat în tine ( chiar dacă s-a „scăpat" doar „puţin", sau dacă prezervativul s-a rupt ), DACĂ vrei să fi mai SIGURĂ că EVIŢI o posibilă sarcină, se poate folosi contracepţia de URGENŢĂ : "pilula de a 2-a zi" - se găseşte la farmacie şi costă în jur de 60-80 lei ( în funcţie de tip şi de farmacie )!

Recent a apărut în farmaciile din România şi "pilula de a 5-a zi" ( ellaOne ) - se găseşte la farmacie şi costă în jur de 100-110 lei ( în funcţie de tip şi de farmacie )!

Din această categorie ( pilula de a 2-a zi ) fac parte 2 tipuri de tablete : Postinor 2 şi Escapelle - aceste tablete se iau la maxim 72 ore de la contactul sexual neprotejat ( preferabil cât mai URGENT ) - cea mai recomandată ar fi Escapelle, deoarece previne 85 % din cazurile de sarcină!

Contraceptia de urgenta NU este la fel de sigura ca pilulele luate zilnic. Sansele ca ea sa functioneze sunt intre 75% si 85%, in functie de momentul in care este folosita si de modul in care a fost administrata.

Dacă la patru săptămâni nu apare menstruaţia, TREBUIE făcut testul de sarcină.

Postinor 2 – EXTRAS Prospect :
Postinor 2 conţine două tablete, care se iau pe rând, astfel : Primul comprimat de Postinor-2 trebuie administrat in urmatoarele 72 ore de la contactul sexual si al doilea comprimat trebuie administrat la 12 ore dupa primul.

Conform datelor furnizate de studiile clinice, se recomanda administrarea primului comprimat in primele 48 de ore (dar nu mai tarziu de 72 de ore) dupa contactul sexual, deoarece eficacitatea preparatului scade daca tratamentul este inceput dupa primele 48 de ore de la producerea contactului sexual.
Daca se produce voma in interval de 2 ore dupa administrare, se va repeta doza.

Escapelle – EXTRAS Prospect :
S-a estimat că Escapelle previne 85% dintre sarcinile posibile, dacă este administrat în primele 72 ore după ce a avut loc un contact sexual neprotejat...
Dacă apar vărsăturile în decurs de trei ore după ce aţi luat comprimatul, trebuie să luaţi imediat alt comprimat.
După ce aţi utilizat contraceptivul de urgenţă se recomandă să utilizaţi o metodă contraceptivă de barieră locală (de exemplu prezervativul) până în momentul apariţiei următoarei sângerări menstruale.

De asemenea, e IMPORTANT să şti că "pilula de a 2-a zi" NU se ia decât CEL MULT de 2 ori pe an ( la un interval de 6 luni ) - deci, NU se utilizează frecvent când bănuieşti că e posibil să rămână însărcinată!

Pentru a avea o EFICIENŢĂ apropiată de 80-85 % pilula TREBUIE luată în primele 48 ore de la contactul sexual „neprotejat"!

De asemenea, e foarte IMPORTANT de ştiut că - în special aceste "pilule de a 2-a zi" - PRODUC o "explozie" hormonală care DEREGLEAZĂ starea generală a organismului ( şi astfel împiedică o eventuală fecundare a ovulului, deci o eventuală sarcină )!
Din această cauză, în GENERAL după administrarea acestei "pilule", se produc DEREGLĂRI ale menstruaţiei ( întârzieri, chiar de mai multe luni ).

Pentru alte detalii, vezi linkul sursă :
http://www.gedeon-richter.ro/......202011.pdf

http://www.gedeon-richter.ro/......202012.pdf

ellaOne / pilula de a 5-a zi se poate lua până la maxim 120 ore DUPĂ contactul sexual neprotejat, dar se obţine doar pe bază de REŢETĂ medicală – pentru asta fiind necesar un control GINECOLOGIC şi, recomandabil, o vârstă de peste 18 ani!

ellaOne – EXTRAS Prospect :
„Indicaţii terapeutice
Contracepţie de urgenţă în interval de 120 de ore (5 zile) de la contactul sexual neprotejat sau nefuncţionarea metodei contraceptive utilizate.

Doze şi mod de administrare
Acest tratament constă într-o comprimat cu administrare orală, ce se va administra cât mai repede cu putinţă, dar nu mai târziu de 120 de ore (5 zile) de la contactul sexual neprotejat sau nefuncţionarea metodei contraceptive utilizate.
Acest comprimat poate fi administrată cu sau fără alimente.
Dacă în decurs de 3 ore de la administrarea ellaOne pacienta vomită, se va administra un nou comprimat.
ellaOne poate fi administrată în orice perioadă a ciclului menstrual.
Prezenţa sarcinii trebuie exclusă înainte de a administra ellaOne.
Metoda contraceptivă de urgenţă ellaOneellaOneellaOne nu elimină riscul unei sarcini în toate situaţiile.
Dacă sarcina apare după tratamentul cu ellaOne, ca în cazul tuturor sarcinilor, trebuie luată în considerare posibilitatea unei sarcini extrauterine. Sarcina extrauterină poate continua, în ciuda sângerării uterine.
După administrarea ellaOne, este posibil ca menstruaţia să înceapă uneori cu câteva zile mai devreme sau mai târziu decât data aşteptată. La aproximativ 7% dintre femei, menstruaţia a început cu mai mult de 7 zile înainte de data aşteptată. În aproximativ 18, 5% dintre cazuri, s-a înregistrat o întârziere de mai mult de 7 zile, iar în 4% dintre cazuri, întârzierea a fost de mai mult de 20 de zile."
Pentru alte detalii, vezi linkul sursă :
http://www.medipedia.ro/......-30mg.aspx

În mod "normal", conform Prospectului, menstruaţia ar TREBUI să vină la data obişnuită, sau chiar mai repede!

Dereglările hormonale sunt un efect "secundar", NU apare la toate fetele/femeile - depinde de la fată la fată, în funcţie de cum "reacţionează" fiecare organism.
Şi, chiar dacă ciclul tău se dereglează în urma acestei tablete, în 2-3 luni de la administrare ciclul îşi va "reveni" la normal.

Toate cele bune.

| ania a răspuns:

Dacă s-a conceput cumva un copil, prin pilula de a doua zi cel mai probabil îl ucizi și vei regreta o veșnicie întragă că ai luat viața unui om.

| DiDiiiiiiiiii a răspuns:

Nu ai cum sa ramai insarcinata imediat dupa ce ai fost bolnava. nu are rost sa strici banii pe pilula de a 2a zi, te asigur eu.

| vnvrgvskjdv a răspuns:

Buna.Pare jenant dar du-te la un medic ginecolog, ori te duci acum ori peste 9 luni, tu alegi.El stie exact ce sa-ti dea si stie exact cum sa te invete sa folosesti pilula de a 2 a zi si sa te ajute sa inveti cum sa te protejezi mai bine.Cateodata doctorii dau anticonceptionale gratis(depinde de loc) si asa e cel mai corect.

| Exilee a răspuns:

Ce raspunsuri ti-au dat primii berbeci.
NU LUA PASTILA DE A DOUA ZI!

| Oana92 a răspuns:

Nu ai nici cele mai elementare notiuni de anatomie. Te rog sa imi explici si mie cum ai eliminat tu prin urinare sperma din moment ce urina iese printr-o gaura si sperma intra prin alta? Atatea prostii puteti sa inventati!