Stiu de tratamentul cu ovule! Ala am inteles ca este cel mai bun! Si partenera mea a avut asa ceva si, am fugarit-o la ginecolog! Asta a fost sfatul specialistului...si, l-am urmat! Sincer, mergi la ginecolog! Oricat ti-ar fi de rusine, e vb de sanatatea ta! plus ca nu e deloc estetic virusul ala (licit vascos insotit de un misros nu tocmai placut)!
Buna! da acestea sunt simptomele candidozei vaginale, cel mai probabil i obtinut-o de la un contact sexual neprotejatt sau de la microbi.Ce trebuie sa faci in primul rind ar fi bine sa te consulte un medic ginecolog si sa iti spuna el cu precizie ce-i...bafta si i grija de tine!
Da, sunt toate sansele sa fie candidoza! Candida este o ciuperca, existenta in organismul fiecarul om! Apare atunci cand sistemul imunitar este dezechilibrat, atunci cand se iau antibiotice puternice, poate aparea si in urma unei raceli la ovare...etc! 1 din 3 femei au asa ceva! N-as vrea sa te inspaimant insa, ai ceva de munca pentru a scapa definiviv de ea! Va trebui urmat un tratament cu ovule! Totusi, nu este ceva periculos! Nu ai de ce sa-ti faci griji! Este un virus, incomod! Atata tot! Ginecologul tau iti va spune mai multe, legat de treaba asta! Eu, ti-am spus tot ce stiu despre acest virus!
Citeşte asta poate te ajută să rezolvi porblema.Multă sănătate!
http://retete-miraculoase.blogspot.ro/......sebit.html
Aha, aici as mai avea o probema nu sunt majora, am aproape 17 ani. Mai trebuie sa fiu insotita de mama la ginecolog, sau de orice persoana majora? sau nu as putea merge singura? in cat timp i-a trecut prietenei tale cu acele ovule?
Te poti duce singura la consult! Partenera mea s-a chinuit cam un an, daca nu mai bine!
:O wow. si ati intretinut relatii sexuale cat timp facea tratamentul cu ovule?
Candida.poti sa iti faci niste spalaturi vaginale cu un amestec de ceai de musetel, galbenele si putin pelin.trebuie sa iei niste ovule si alte pastile nu trece doar pe tratament naturist.candida este o boala care recidiveaza foarte repede si scapi cam greu de ea, asa ca este necesar si tratament nu doar ceaiurile.
Cel mai probabil este o candidoza vaginala, iar un tratament antifungic este necesar, atat pentru tine, cat si pentru partenerul tau sexual (daca exista).
http://www.i-medic.ro/boli/candidoza-vaginala
Ai o infectie cu Candida Albicans.Ai luat cumva antibiotice in ultima perioada? Acestea distrug flora saprofita vaginala si favorizeaza inmultirea in exces a candidei. Du-te la ginecolog sa-ti prescrie tratament.
Doamne, cate prostii am citit aici. In primul rand, candidoza nu este produsa de un virus! Candida albicans este o ciuperca! In cazul in care asta este problema cu care te confrunti, nu te panica. Candidoza se vede cu ochiul liber la ginecolog, ceea ce inseamna ca nu e nevoie de analize speciale. Apoi, nu-ti face spalaturi vaginale! Distrug flora vaginala si, in timp, vei deveni foarte sensibila la bacterii. Pana mergi la medic sa-ti prescrie ce considera de cuviinta, spala-te local cu ceai de musetel, galbenele sau cu bicarbonat de sodiu (pe care il pui in apa).
Daca simptomele se amelioreaza, nu te culca pe o ureche pentru ca boala nu a disparut.Tot ginecologul ii da de cap, nu prea rezolvi cu tratamente naturiste.E o afectiune care, din nefericire, recidiveaza.
P.s. Fara contact sexual pana nu mergi la medic. Nici protejat, nici neprotejat. Iti vor inrautati situatia si ma indoiesc ca vrei sa ai mancarimi si mai mari. Sper ca am facut putina lumina acum. Sanatate!
În mod SIGUR, simptomele indicate de tine sunt cele ale unei candidoze!
NU-ţi recomand să te auto-tratezi, după cum îţi spune unul sau altul, deoarece NU vei reuşi să scapi de infecţie şi microbul va deveni rezistent la tratament - vei obţine o candidoză recidivantă, foarte GREU de tratat!
Dacă, ÎNCĂ, nu ai fost la ginecolog, ar fi cazul să mergi URGENT.
Candidoza ai putut s-o contactezi de la partener, sau s-o faci din cauza unui tratament cu antibiotice ( care distruge flora vaginală antimicrobiană ), ori ai putut s-o iei de la o toaletă publică ( de pe un robinet/clanţă/capac de wc, folosite supă o persoană infectată ), etc.
TREBUIE să mergi la GINECOLOG : o să-ţi facă un test de secreţie vaginală ( "lamela" ) şi va identifica microbul/tipu infecţiei - în funcţie de asta îţi va prescrie şi tratamentul necesar.
Testul pentru secretiile vagine este efectuat pentru a putea fi depistate cauzele vaginitei, sau a inflamatiilor de la nivelul vaginul si a zonei din jurul vaginului (zona ce poarta denumirea de vulva). Cel mai adesea vaginita este cauzata de o infectie, dar uneori aceasta boala poate sa apara si ca urmare a reactiei organismului la sapun, bai cu ulei, spermicid sub forma de unguent, sau dusuri. Vaginita se manifesta prin simptome precum senzatii de mancarime in zona vaginala, dureri si scurgeri anormale.
Dintre infectiile care au ca rezultat dezvoltarea unei vaginite, amintim:
Candidoza - in general candidoza este provocata de anumite ciuperci, precum Candida albicans. Tocmai de aceea ele sunt supranumite si infectii cu fungul Candida, iar formele de manifestare ale acestei infectii includ senzatii de mancarime in zona vulvei, o secretie alba, branzoasa, si o durere usoara in timpul actului sexual. Este foarte important sa intelegeti ca infectiile vaginale nu pot fi incluse in randul bolilor cu transmitere sexuala (BTS).
Tricomoniaza (Trichomonas Vaginalis) - este o infectie provocata de parazitul Trichomonas Vaginalis. Aceasta infectie este cunoscuta si sub denumirea de tricomonas, iar dintre simptomele cele mai frecvente animtim scurgerea vaginala galben-verzuie, spumoasa si urat mirositoare, durere in timpul actului sexual si dureri in partea inferioara a abdomenului. Tricomoniaza intra in categoria bolilor cu transmitere sexuala.
Vaginoza bacteriana - aceasta infectie reprezinta o schimbare a echilibrului florei bacteriene vaginale, manifestata prin o scurgere vaginala inconsistenta si laptoasa, cu miros urat de peste. La multe dintre femeile care dezvolta aceasta forma de infectie simptomatologia lipseste aproape in totalitate. Vaginoza bacteriana nu este o boala cu transmitere sexuala.
Alte boli cu transmitere sexuala (BTS)- infectii precum chlamydia, negi genitali, sifilis, herpesul genital (herpes simplex), sau gonoreea pot la randul lor sa afecteze sanatatea vaginului. Prezenta acestor infectii poate fi stabilita prin efectuarea unor teste aditionale.
De ce se face testul?
In general testele pentru secretiile vaginale sunt efectuate pentru indentificarea cauzelor care duc la aparitia unor simptome precum senzatii de mancarime si arsuri la nivel vaginal, miros urat, eruptii si scurgeri vaginale anormale.
Pregatire pacient
Pentru ca rezultatele testului pentru secretiile vaginale sa fie cat mai precise este recomandat ca inainte cu 24 de ore de a se recolta proba sa nu faceti dus, sa nu folositi tampoane interne si nici sa nu aplicati tratamete intravaginale. Deasemenea vezica dumneavoastra trebuie sa nu fie plina, atat pentru confortul personal, cat si pentru a eficientiza desfasurarea testului. In plus, testul acesta nu se poate efectua in perioada ciclului menstrual.
Rezultate anormale ale scurgerii vaginale:
- daca scurgerea este alba si branzoasa, acest lucru poate indica dezvolatrea candidozei;
- daca scurgerea are o culoare galben-verzuie, este spumoasa si miroase urat, acest lucru se poate datora tricomoniazei;
- daca scurgerea este inconsistenta, are o culoare alb-gri, si prezinta un iz puternic de peste, acest lucru este datorat vaginozei bacteriene.
Ce poate afecta testul?
Rezultatele testului pot fi influentate de nerespectarea indicatiilor de pregatire a pacientului, si anume: efectuarea testului in timpul ciclului menstrual, administrarea unor tratamente pentru infectiile vaginale fara prescriere medicala (aceste tratamente trebuie stopate cu cel putin 2-3 zile inainte de prelevarea mostrei), sau de intretinerea de raporturi sexuale cu 24 de ore inainte de efectuarea testului (acest lucru modifica PHul vaginal normal).
Pentru alte detalii vezi linkul/sursa :
http://www.i-medic.ro/analize/test-secretii-vaginale
Chiar dacă eşti minoră poţi merge şi SINGURĂ la ginecolog, fără mama, dar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).
Ar fi bine să mergi la ginecolog pentru un control de specialitate.
Vaginitele pot da complicatii, in special vaginitele de origine bacteriana.
Dacă NU tratezi INFECŢIA ( vaginita ), poţi face diverse COMPLICAŢII :
• infertilitate
• nasteri premature
• ruperea prematura a membranelor
• infectii intra-amniotice
• endometrioze
• neoplazii cervicale intra-epiteliale
• infectii ginecologice post-operatorii.
SURSA : http://www.i-medic.ro/......e/vaginita
La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).
TREBUIE să CERI tratament şi pentru partener, iar relaţiile sexuale sunt STRICT interzise pe perioada tratamentului!
„Prevenire, protejare :
Pentru a evita candidoza trebuie sa eviti orice factor ce ar putea interveni negativ asupra aciditatii naturale a vaginului - trebuie sa eviti purtarea de lenjerie din materiale sintetice, sa eviti purtarea de haine stramte si care nu sunt din bumbac, la ciclu, sa folosesti mai mult tampoane externe si mai putin cele interne, sa ai grija de igiena zonei genitale, igiena perfecta - nici prea putina, nici prea multa sau agresiva, numai cu apa calda fara sapunuri dure, fara deodorante, spalaturile intravaginale facute numai la recomandarea medicului, spalarea si stergerea zonei genitale numai din fata spre in spate, discutarea cu medicului a cazurilor in care este necesar un tratament indelungat cu antibiotice." ( SURSA : http://www.pcfarm.ro/produs/4122/Test-Candidoza---Meditest )
Să porţi lenjerie de bumbac, care TREBUIE fiartă sau spălată la temperatură FOARTE mare ( 90 grade ), NU se amestecă cu alte haine ( deoarece microbul se ia şi de pe o lenjerie pe alta ), la fel şi prosoapele folosite în perioada infecţiei se fierb sau se spală la temperatură mare.
Toate cele bune.