| Sabina_Popescu_2000 a întrebat:

TPU! Am o problema. Acum 1 luna jumatate ma durea coloana vertebrala de sus pana jos. Mi-a trecut, adica nu m-a mai durut, insa a aparut altceva. Ma doare in josul coloanei, in partea dreapta. Cand masez cu mana simt o umflatura. Poate sa imi spuna cineva ce inseamna asta? sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Dilavia a răspuns:

Pe ce parte porti geanta/ rucsacul? incearca sa te dezbraci de tot si sa te pui in fata unei oglinzii (una mare sa te vezi toata) uita-te la coloana din profil si din fata incearca sa observi pozitia ta cand stai pe loc si in ce parte anume te inclini, poate partea aia este cea pe care porti geanta, daca da, de acum in colo schimb-o pe celalta parte. ai mai avut pana acum probleme de coloana? ai facut vreodata fizio terapie? tin sa te anunt ca eu da, am facut si inca fac din aceleasi probleme (cu aproximatie) ca ale tale: durerile si pozita deloc eleganta si finuta pentru o fata. Inceara sa faci cativa pasi catre oglinda si uita-te la mersul tau foarte atenta, cum duci picioarele? Ai tendinta sa duci varfurile si genuchii in interior si calcaiele in exterior? Sau invers? Stilul mersului deformeaza mult colana, eu am problema cu varfurile spre interior. daca nu esti sigura de ce te doare, du-te la doctorul de familie, ia o trimitere pentru un consult la o clinica e fizio-terapie, ti se va zice acolo ce si cum. Daca te mai doare nu sta! Ca stiu cum e! E o durere din aia seaca ca daca te ia simit ca te blochezi in pozitia aia si iti mai e si frica sa te misti de durere. Inca o intrebare, cati ani ai? La pubertate mai ales la fete sunt cele mai mari probeleme cu colana, eu din adolescenta fac fizio', am ani buni de atunci.
Cat despre chestia cu umflatura o am si eu desi nu stiu ce este, am uitat sa specific la doctora de la clinica... thinking poimine ma mai duc si uite o sa intreb de problema ta si o sa revin cu un nou raspuns, numai bine si multa sanatate sper ca te-am ajutat :*

4 răspunsuri:
| Sabina_Popescu_2000 explică (pentru Dilavia):

Geanta o port mereu pe partea stanga, dar umflatura e pe partea dreapta.
Probleme la coloana nu am avut pana acum, deci nici fizio terapie nu am mai facut. Si da, am tendinta de a duce varfurile degetelor si genunchii spre interior. Cat despre ani, am 16. worried
Iti multumesc din tot sufletul pentru sacrificiu si pentru raspuns. Multa sanatate si tie!

| Sabina_Popescu_2000 explică (pentru Sabina_Popescu_2000):

Si inca ceva: cand stau pe scaun; atunci e cea mai mare durere.

| Dilavia a răspuns:

Hm... depinde cum stai pe scaun. Eu cand inceram sa stau dreapta ma durea rau. dar si cand stateam cosata ma durea. de cand fac fizio terapie s-a indreptat problema si varfurile le duc spre exterior acum. Cand m-am dus prima data la fizio terapie si am facut radiografie mi s-a spus ca am inceput se cifo-scolioza, care s-a indreptat pe parcurs. Sa stii ca pe la 16-17 ani se incheie procesul de crestere al oaselor la fete. Du-te cat inca mai poti remedia ceva, macar mersul si durerile. Pupici kiss revin poimanie cu vesti.

| Sabina_Popescu_2000 explică (pentru Dilavia):

Multumesc din suflet! :*