| Miha16221 a întrebat:

Buna TPU! Am o problema cu care mersi confrunt de ani de zile…mâncatul unghiilor. O fac de cand sunt mic copil și pot spune ca unghiile mele sunt destul de "stricate" sunt mici… As dori sa stiu cum ma pot lasă de acest lucru pentru ca este dureros uneori și foarte enervant ca nu sunt capabil sa fac unele lucruri. Dacă reusesc sa ma las in timp vor arată ca și niște unghii normale?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Doar cu VOINTA si AMBITIE poti sa opresti aceasta obsesie.
Iti poti pune ardei iute pe degete, ca sa nu le mai bagi in gura, dar tot la vointa se ajunge, ca pana la urma le speli si tot in gura ajung.
Nu stiu cati anisori ai, dar cere ajutorul parintilor, sa te plesneasca peste maini, cand te vad ca le bagi in gura, asta mai poate ajuta.

| Brizbriz a răspuns:

Simplu: le tai foarte scurt, odata la 2 zile
altfel, cel mai picant sos, pui pe unghii si cand bagi in gura te arzi
si de fiecare data cand te arzi, mai pui un strat de sos
altfel... psihiatru/psiholog

orice altceva nu exista, pentru ca o faci inconstient

| Eireann a răspuns:

In loc de sos iute exista niste solutii cu care te dai pe unghii ca sa le faca sa aiba un gust foarte amar. Daca te lasi o sa isi revina in scurt timp.

| Brizbriz a răspuns (pentru Eireann):

Tot aia, TREBUIE sa fie ABSOLUT neplacut, deci "foarte amar" e doar o versiune la picant, DEEEEEECI, ce te doare mai tarewinking

| Eireann a răspuns (pentru Brizbriz):

Pai diferenta este ca ce am sugerat e ca un fel de lac de unghii incolor deci nu trebuie reaplicat dupa fiecare spalare pe maini, nu te stergi din greseala cu ardei iute la ochi, etc deci poti sa continui toate activitatile de zi cu zi.

| Brizbriz a răspuns (pentru Eireann):

Un moment, tu *INTELEGI* raspunsul meu?!?
un lac de unghii NU e neplacut, TREBUIE SA FIE NEPLACUT, cand iti rozi unghiile, altfel nu are nici o valoare, o sa ti le rozi in continuare, poti sa dai cu ce lac vrei

"te stergi din greseala cu ardei iute la ochi"
riscuri colaterale, vrei sau nu sa scapi de obiceiul ala naspa?!?