| Radu_Ionut_1993 a întrebat:

Bună TPU, am o problemă cu unghia mare de la picior, unghia este dezlipită de carne(patul unghial), intrebare este ce trebuie sa fac ca unghia să îți revină la normal, a mai avut cineva vreo problemă asemănătoare și dacă ați avut cum ați rezolvat-o?
Problema o am de vreo 6 luni.
Problema a început după ce am tăiat prea scurt unghia.
Mulțumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

1. sa mergi la spital si un chirurg iti va scoate unghia.
2. sa faci un test bacterian cu unghia scoasa, ca sa se vada daca este prezenta vreo bacterie, care produce dezlipirea unghiei.
Sanatate multa!

| Radu_Ionut_1993 explică (pentru Violleta2022):

Problema zic eu că am provocato când am tăiat unghia rău și prea scurt la colțuri, am dat pe unghie cu exoderil din precauție sa nu fie vreo infecție
Am auzit că dacă îți scoate unghia după aia crește rău?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Radu_Ionut_1993):

Sotul a avut unghia scoasa si i-a crescut dupaa ceea foarte sanatoasa, dar a facut tratamnet cu lamisil, fiindca avea o bacterie care ii infecta degetul si patul unghiei.
Se recomanda scoaterea unghiei tocmai pentru a forta pe ca noua sa creasca normal si sanatos, fiindca cea dezlipita nu se mai poate lipii la loc.

| Yuoia a răspuns:

Dupa ce ai taiat-o prea scurt? Nu prea cred.
Mai degraba cred ca ai avut unghia lunga si incaltamintea inchisa a tot lovit in ea pana a dezlipit-o.
Tai-o cat mai scurt, pana unde este lipita. Si apoi, ai rabdare. Va creste sanatos.
M-am uitat pe comentarii.
Eu am avut o ciuperca luata de pe actele clientilor mei. La mana, evident. Nu mi-a scos unghia. Dar mi s-a recomandat taierea cum ti-am spus si am facut tratament. Igiena severa. Frecat cu periuta. A crescut perfect, nici nu mai stiu care a fost aia cu probleme.