Buna,esti sigur/a ca nu e doar perceptia ta asupra acestui miros una negativa? Poate de fapt asa e normal, si ai tu o sensibilitate?
M-am gandit si la asta. ca fiecare corp are mirosul lui, si mirosul lui intim specific. ma gandeam ca poate asa e mirosul meu natural.
Daca ai o tendinta ca totul sa fie curat, ai asteptari mai mari la acest capitol etc, atunci cred e normal sa fie asa si din perspectiva propriului corp, sa nu suporti mirosul de transpiratie, sau cum spui tu, din zona intima. Dar totusi nu prea ai ce face, ar trebui sa accepti ce nu poti schimba.
Iar ca fapt divers gelurile de curatare sau orice cu parfum, inclusiv absorbante, etc, nu fac deloc bine pentru zona intima. E preferabil sa cauti ceva de curatat fara parfum, sau macar sa fie neutru.
Parfumul e de fapt un moft pentru nasul nostru, el nu contribuie cu nimic la eficienta unui produs. Si ar trebui sa cauti si produse cu ingrediente ok. Iti recomand aplicatia Inci Beauty pentru telefon.Scanezi codul de bare al produsului si iti da o nota mica sau mare, in functie de cate ingrediente din compozitie sunt ok pentru sanatate si cate nu. Iti arata si lista de ingrediente, iar cele toxice sunt trecute cu rosu si daca dai pe ele scrie de ce. De exemplu, multe ingrediente au consecinte negative, avand pe langa rolul pozitiv in compozitie, si efect de pertubator endocrin. Si mi se pare ca noi femeile suntem deja destul de chinuite la acest capitol, deoarece stam mereu intr-o balanta fina cu hormonii etc. E destul sa vina menstruatia, sa iei anticonceptionale sau sa apara probleme de sanatate, ca acea balanta e dezechilibrata imediat. Faptul ca si produsele de ingrijire si cosmetice contribuie la asta, mai ales cu noile trenduri de rutine zilnice pentru ten etc cu cel putin 5-10 produse, e destul de ingrijorator din perspectiva mea.