| HighByTheBeach a întrebat:

Bună, TPU!
Am o problemă destul de gravă în ultimul timp. Deci deja de două ori am experimentat puls de 170-200 bătăi pe minut în stare de repaus fără efort fizic, emoții puternice sau altceva care ar putea fi cauză. În ambele cazuri am fost internată în spital timp de 1 săptămână. Am făcut tot felul de consultări și am trecut tot felul de aparate, inima mi-e sănătoasă. Am făcut și ecografie al tiroidă ( medicii se gândeau că de la ea am palăitații), e totul ok la ea. Am dat analize de hormoni, e bine și aici. Am purtat de 2 ori holter EKG, medicii nu găsesc nimic rău.
Nu știu ce să fac. Sunt disperată, mi-e frică să nu se repete palpitațiile. Am 15 ani, sunt fată.
P.S: poate cineva a experimentat ceva de genul. M-ar ajuta mult să aflu că s-a confruntat cineva cu asemenea probleme și le-a tratat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deci, in primul rand eu spun ca sa mai mergi odata pe la cardiolog, etc si daca toate astea de natura "fizica" se elimina, mai ramane cea de natura psihica si poate sa fie vb de atac de panica, nu este grav, nu te panica, dar trebuie sa mergi la un psiholog care sa te ajute sa treci peste asa ceva, pentru a putea face fata, daca te lasi asa o sa te distruga in timp (psihic), repet, nu e grav, dar nu te lasa asa si prima data ti-am spus vezi de partea fizica inca odata gen: medic de familie, cardiolog, endocrinolog,, etc apoi daca totul e in regula, mergi la psiholog, te pup:*

| CojocariuLaurentiu93 a răspuns:

Sunt in aceeasi situatie ca si tine. Eu dau vina pe emotii/trairi. Consider ca fluxul comunicarii dintre creier si inima este unul extrem de puternic in cazul meu.

| Donsavas a răspuns:

Buna! Ceea ce experimentezi tu sunt de ordin psihic,nu fizic. Esti prea tanara pentru a te ingrijora de fizicul tau.
Ceea ce ai tu se numeste ''atac de panica''
Acest atac apare odata ce tu te sperii dintr-un anumit motiv,nu apare aiurea niciodata. Un gand al tau ce se leaga de frica pune creierul in situatia de a trimite semnale de alarma inimii pentru a fugi sau a lupta, in caz de pericol. Cam asa functioneaza creierul. Tu elimina gandul acesta oxidativ. inlocuieste gandul cu un alt gand mai bun! consulta un psiholog,sunt in fiecare scoala si sedintele sunt gratuite. acesta te va ajuta sa te cunosti mai bine si sa treci peste probleme. Daca tu cauti un medic si consideri ca ai nevoie,singurul in masura sa te ajuta,la varsta ta,este pediatrul specializat in psihiatrie. acolo merg si cei ce traiesc cu anumite fobii,stari anxioase. Du-te si vorbeste intai cu medicul tau de familie despre asta,dar, inainte de toate, treci pe la un psiholog. Eu insumi sunt psiholog si, daca doresti, te pot ajuta! Sanatate!

| Donsavas a răspuns (pentru CojocariuLaurentiu93):

Daca ai nevoie de ajutor, eu te pot ajuta, cu mare drag! te pot consilia online. sunt psiholog. astept raspunsul tau, in caz de consideri ca doresti sa apelezi la serviciile mele
P.s : sunt gratuite si te pot ajuta in privat.
Numai bine!

| CojocariuLaurentiu93 a răspuns (pentru Donsavas):

Te inteleg. Insa am avut de curand cateva sedinte la psihiatrie si am fost si pe la glumeti o perioada scurta. Daca m-as duce acum la un psiholog, se interneaza la nebuni. happy

| Donsavas a răspuns (pentru CojocariuLaurentiu93):

Scrie-mi in privat. Lucrurile nu stau asa cum crezi happy
La psihiatrie, nu se intalnesc doar oamenii cu probleme grave sau dificile, nu in ziua de azi.

| CuriousStuff a răspuns:

Mergi la cardiolog si porti holterul ala pana cand ai din nou acea stare. Daca medicul nu si-a dat seama nici noi nu o sa ne dam. Trebuie mai multe investigatii, si trebuie ca tu sa te gandesti ce ai facut inainte sa apara acel episod de tahicardie. Ai primit o veste buna sau rea, ai facut ceva efort sau orice altceva. Orice informatie ar ajuta medicul in a gasi cauza problemei tale.