| Elegant a întrebat:

Am o problema mai naspa, e vorba despre CONSTIPATIE, stiu ca suna jenant. "Ies" odata la 8-9 sau chiar 10 zile... Mi se poate intampla ceva grav?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| urseyul a răspuns:

Pai cred ca ar fi mai ok sa te duci la un doctor, fara rusine. Este important sa ne ducem odata pe zi sau la maxim 2-3 zile, depinde si de organism si de cantitatea de mancare ingerata, dar gandeste-te ca la tine eliminarea facanduse atat de tarziu, factori toxici continuti de bolul fecal se reabsorb in organism si nu e bine, trebuie depistata cauza.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu este nimic jenant ci periculos. Mergi urgent la medic!

| MentalDisorder2 a răspuns:

Acest simptom apare daca esti foarte speriat/panicat/sau te simti in pericol.
Sau din cauza ca mananci ceva gresit
Sau chiar poti avea o boala sau ceva
Du-te la un medic si el o sa-ti poata explica si da tratamentul potrivit in caz de nevoie.

| Elegant explică (pentru MentalDisorder2):

Aici vreau sa iti spun ca ai dreptate in prima parte. "Foarte speriat/panicat sau ma simt in pericol ". Faza e ca mereu ma simt in pericol si mereu simt ca cineva e langa mine, mi e teama sa stau si o secunda singur. Ma panichez foarte repede. Poate fi din cauza asta?

| CuriousStuff a răspuns:

Constipatia foarte rar vine sin senin, si daca o ai de mai multa vreme ar trebui sa mergi la medic. Pe termen lung constipatia poate sa dea complicatii urate precum hemoroizi, rupturi anale si infectii. Si e mai usor sa iei 3 medicamente si sa tii o scurta dieta decat sa ajungi pe masa de operatie cu rectul rupt. Ai o dieta echilibrata? Mananci fibre, lactate/branzeturi, fructe (in special cele uscate fac bine in cazul tau, bei destula apa? Daca da, atunci e cazul sa mergi la medic. O constipatie cronica da complicatiile de mai sus si crede-ma ca nu sunt de dorit.
Multa sanatate.

| Elegant explică (pentru CuriousStuff):

E o problema de cativa ani asta. Am fost la doctor, am luat multe medicamente, nici un rezultat. Nu prea mananc lactate / branzeturi, fructe nu foarte des, rar cand mananc de exemplu un mar. Iar apa am avut o perioada de cativa ani in care am baut de exemplu sa spunem in 2 luni o cana de apa, am baut foarte mult sifon si suc. Sa fie asta cauza?

| kyliejenner a răspuns:

Iti putrezeste colonul laughing
Mananca cat mai multe FIBRE adica fructe si legume, acestea "fac treaba" in intestinul gros.

| Elegant explică (pentru kyliejenner):

Iar tie iti putrezeste mintea.

| kyliejenner a răspuns (pentru Elegant):

Iar tu nu poti lua o gluma laughing