Pai cred ca ar fi mai ok sa te duci la un doctor, fara rusine. Este important sa ne ducem odata pe zi sau la maxim 2-3 zile, depinde si de organism si de cantitatea de mancare ingerata, dar gandeste-te ca la tine eliminarea facanduse atat de tarziu, factori toxici continuti de bolul fecal se reabsorb in organism si nu e bine, trebuie depistata cauza.
Acest simptom apare daca esti foarte speriat/panicat/sau te simti in pericol.
Sau din cauza ca mananci ceva gresit
Sau chiar poti avea o boala sau ceva
Du-te la un medic si el o sa-ti poata explica si da tratamentul potrivit in caz de nevoie.
Aici vreau sa iti spun ca ai dreptate in prima parte. "Foarte speriat/panicat sau ma simt in pericol ". Faza e ca mereu ma simt in pericol si mereu simt ca cineva e langa mine, mi e teama sa stau si o secunda singur. Ma panichez foarte repede. Poate fi din cauza asta?
Constipatia foarte rar vine sin senin, si daca o ai de mai multa vreme ar trebui sa mergi la medic. Pe termen lung constipatia poate sa dea complicatii urate precum hemoroizi, rupturi anale si infectii. Si e mai usor sa iei 3 medicamente si sa tii o scurta dieta decat sa ajungi pe masa de operatie cu rectul rupt. Ai o dieta echilibrata? Mananci fibre, lactate/branzeturi, fructe (in special cele uscate fac bine in cazul tau, bei destula apa? Daca da, atunci e cazul sa mergi la medic. O constipatie cronica da complicatiile de mai sus si crede-ma ca nu sunt de dorit.
Multa sanatate.
E o problema de cativa ani asta. Am fost la doctor, am luat multe medicamente, nici un rezultat. Nu prea mananc lactate / branzeturi, fructe nu foarte des, rar cand mananc de exemplu un mar. Iar apa am avut o perioada de cativa ani in care am baut de exemplu sa spunem in 2 luni o cana de apa, am baut foarte mult sifon si suc. Sa fie asta cauza?
Iti putrezeste colonul
Mananca cat mai multe FIBRE adica fructe si legume, acestea "fac treaba" in intestinul gros.
aly3320 întreabă: