| BiancaBiby123456 a întrebat:

Am o URGENTAAA! Va rog sa ma ajutati! Ieri am jucat handbal am cazut si am facut o entorsa! Aseara mi s-a umflat piciorul foarte tare! SI nu am putut sa dorm DELOCCC! Ce sa fac? Nu vreau sa merg la doctor! puppy dog eyes Ceva de gen : Leacuri babesti? puppy dog eyes Dau funda!:*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Ai nevoie de un calmant local (gel, cremă, unguent) pe care îl/o aplici pe zona afectată prin mișcări blânde, un ceai de tei și o pernă sub piciorul bolnav pentru a ajuta circulația venoasă de întoarcere, 2-3 zile evită să te sprijini în el.
Dacă până luni dimineață nu sunt ameliorări, mergi la camera de gardă.
Sănătate!
Pa, pa.

| doctoressa a răspuns:

Trebuie sa ajungi la medic in timpul cel mai scurt posibil (mergi direct la camera de garda a unui serviciu de ortopedie-traumatologie).
http://www.i-medic.ro/......luxatiilor

| sodobar a răspuns:

Du-te la farmacie sa iti dea un gel si eu am avut entorsa la genunchi si mi-am pus foarte multa gheata, varza (putin strivita si pusa pe genunchi), 2 saptamani trebuie sa tarai picioru.

| Crytek6 a răspuns:

Poti sa te duci la o persoana care stie sa pun oase si vene la loc, dar e greu de gasit daca nu cunosti... sau du-te la medic sa iti faca raze, poate este ceva mai grav decat o entorsa