| Sw33tG1rl4ever a întrebat:

TPU! Am si eu o intrebare, poate o sa vi se para ceva ciudat. Ce se intampla cu mine daca eu aud perfect, dar nu-nteleg deseori cuvintele? Uneori nu inteleg ce vrea sa spuna persoana respectiva in momentul vorbirii, ci abia dupa cateva secunde de la terminarea frazei. Alteori am impresia ca persoana respectiva vorbeste in alta limba. Inteleg perfect mai rar. Este asta o boala? Un prieten a zis ca nu e vina mea, poate ca persoanele respective nu vorbesc corespunzator ( prea repede, neclar etc. ), iar tata crede ca e o problema cu auzul. E o problema cu auzul sau cu perceperea cuvintelor? Ce e de facut in aceasta situatie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
| Melymonade a răspuns:

Eu zic că este cu perceperea cuvintelor. Poate că acele persoane vorbesc prea repede, se balbaie, etc.

| OnutzaMikutza a răspuns:

E posibil sa fie si de la auz.dar se poate sa fie alt ceva, ceva de la creier! Consulta un medic!

| lifeonlyforlove a răspuns:

Poate iti sustragi atentia repede la altceva.nu?

| Bucurie_Bogdan_1998 a răspuns:

Poate pentru ca nu esti atenta la ce spune acea persoana

| Sw33tG1rl4ever explică (pentru lifeonlyforlove):

Nu. Eu sunt atenta de fiecare data cand vobesc cu cineva, chiar daca sunt obosita sau nu-mi place subiectul. happy

| Mwha a răspuns:

Nu este prea bine. Eu cred ca este o boala, ori esti tu prea visatoare. Dar oricum acum nu se balbaie toata lumea, vorbeste prea repede etc., daca ti se parea la o persoana, doua, trei, era problema la persoanele respective, dar asa...; Eu zic ca ar trebui sa i te prezinti medicului de familie.

| valentingb a răspuns:

Explicatia data de tine e foarte clara si detaliata, asta ma face sa cred ca te astepti si de la oamenii din jur la acelasi lucru. Nu cred ca este o problema de auz din moment ce ai probleme cu intelesul, iar nu cu auzul, totusi, spalaturile in urechi sunt chiar ieftine, nu-ti trebuie decat o programare la ORL si e usor sa iti dai seama: mereu ai fost asa sau doar in ultima vreme? Intelegi ce spun.
E mai probabil sa se datoreze felului de a vorbi a unor oameni, cum spuneam, tu vorbesti corect, detaliat, clar, esti obisnuita cu asta si iti e greu sa ii intelegi pe ceilalti. Probabil nici cu empatia nu stai chiar bine happy.
Mai era o varianta, ca "prinzi mai greu ". Totusi o exclud pentru ca imi pari chiar capabila, inteligenta, nu cred ca iti trebuie 3 secunde sa intelegi o idee. Asadar, daca doar in ultima vreme ti se intampla si din ce in ce mai des, mergi la un control rapid, in 5 minute primesti spalaturile. Daca patesti asta cam dintotdeauna, si mai ales cu unii oameni, incearca sa te concentrezi mai mult si sa te obisnuiesti cu felul lor de a vorbi. Esti fata, ai atentie distributiva, incearca sa dublezi atentia asupra vorbitorului.

| Adrianetc a răspuns:

Ori sunt de la persoane, se grabesc si cum e limba romanica nu se intelege. ori nu esti tu foarte atenta, mi se intampla si mie sa nu ma concentrez mereu la ce zice persoana si nu inteleg.

| Sw33tG1rl4ever explică:

Oameni buni, va rog sa nu-mi mai dati raspunsuri de genul " Poate nu esti atenta la conversatie." sau " Esti visatoare ". Nu e cazul la mine. In legatura cu timpul in care a aparut chestia asta, nu pot preciza o data exacta, dar cred ca acum vreo 2 ani, daca nu ma insel.

| lifeonlyforlove a răspuns (pentru Sw33tG1rl4ever):

Nu stiu, atunci du-te la medic. noi nu avem de unde sa stim ce se intimpla cu tine.

| Sw33tG1rl4ever explică (pentru lifeonlyforlove):

Ma gandeam ca poate a mai trecut cineva prin situatia asta, mai astept raspunsuri.

| karsivan a răspuns:

Un control neurologic si la orl nu strica, poate nu este nimic grav dar e ma bine sa previi.

mira
| mira a răspuns:

Trebuie sa mergi la un medic ORL.Iti va recomanda sa faci o audiograma si pe baza ei iti va pune un diagnostic.S-ar pute a nu percepi anumite sunete.

| alessia5158 a răspuns:

Posibil, o afectare a nervului auditiv si/sau o afectare a zonei de proiectie corticala a sunetelor( ca urmare a unei boli de natura virotica).
Un timp de aprox. 2 ani este suficent pentru a-ti dezvolta anumite abilitati care compenseaza pierderea de auz(de ex. auzi cuvinte disparate dintr-o fraza sau auzi anumite sunete dintr-un cuvant dupa care, mental, recostitui partile lipsa din fraza sau cuvant). Daca te observi bine, se- ntampla, uneori, sa "intelegi" altceva decat ceea ce ti se spune.

Ai nevoie, de o audiograma+ un consult ORL, pentru a se confirma sau infirma o hipoacuzie de perceptie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Du-te la medic, nu ştim ce poţi avea.
Sănătate!
Te pup!