Pai și cum le împiedică să rămână însărcinate? Te-ai întrebat vreodată? Efectul lor este tot la nivel hormonal și din cauza asta ele sunt folosite și pentru dereglările de care ai pomenit. Poți căuta pe google, e chiar interesant cum funcționează anticoncepționalele.
Nu da am auzit intr-o emisiune ca ajuta la hormoni da... hmmm imi vine greu de crezut atata timp cat stiu ca impiedica aparitia unei sarcini si se vand sub forma de pastile.
Anticonceptionalele contin hormoni artificiali care imita actiunea hormonilor naturali produsi de ovare (progesteron, estrogen). Exista anticonceptionale progestative sau estroprogestative (combinate). Cred ca ai auzit pana acum de "perioada fertila", acele zile din luna cand femeile au sansele cele mai mari de a ramane insarcinate. E din cauza hormonilor. Pe parcursul lunii, nivelurile de estrogen si progesteron se modifica si pregatesc corpul de o sarcina (sau elimina un ovul nefecundat+mucoasa extra). Anticonceptionalele aduc un surplus de hormoni care altereaza nivelurile alea normale. Efectele difera putin in functie de despre care anticonceptionale vorbim, dar partea comuna e inhibarea ovulatiei (n-ai cum sa ramai gravida daca ovulul nu se intalneste cu spermatozoidul). Dereglarile hormonale in care se prescriu anticonceptionale au de-a face cu estrogenul, progesteronul si/sau androgenii. Scopul e de a-i aduce la niveluri normale sau a reechilibra balanta dintre ei. Cele mai frecvente efecte ale dereglarilor hormonale (aici) sunt cicluri neregulare, amenoree, dismenoree, inferilitate, acnee.
Fiindca anticonceptionalele au functie dubla, care controleaza procentajul de hormoni pe zile si evident impiedica ovulatia dar iti determina apartia menstrei la o anumita perioada de timp, exacta.
ElenaElena85 întreabă: