Depinde ce fel de aparat iti pui si cat va dura tratamentul in sine. Eu de exemplu am aparat fix, care e lipit pe dinti (nu iti gaureste nimic, stai linistita ) si mai este un fel mobil, care il poti da jos. Bineinteles, mai depinde si unde il faci... Fiindca locul unde mi l-am pus eu e cam singurul din zona e un pic mai scump. Am si sus si jos, si m-a costat 900 de lei fiecare, deci 1800 in total. Insa tot mai trebuie sa mergi la controale cam la fiecare luna unde mai platesti din nou intre 300-500 de lei la fiecare consultatie (asa e la mine cel putin). Daca iti pui mobil, te costa mai ieftin. Oricum, asta nu hotarasti tu, ci dentistul. E intr-adevar destul de costisitor un astfel de tratament, dar merita Iar la intrebarea cu ce iti va face dentistul, pai, daca e fix, pur si simplu iti lipeste un fel de casute ca sa yic asa, numite brecheţi. Trebuie sa ai rabdare ca ti-i pune ca trebuie sa apese un pic mai tare. Dupa ce i-a lipit, pentru tot restul tratamentului pana ti-l scoti, aceste casute vor fi legate intre ele cu o sarma pe care ti-o va schimba cam la fiecare consultatie. Trebuie sa ai grija sa nu dezlipesti alea (desi sunt destul de rezistente). Ti le poate lipi la loc, dar in primul rand nu e bine pentru dinti daca se intampla asta pentru ca risti sa se deterioreze smaltul etc. Ah, si mai costa bani sa ti-l lipeasca la loc. Ce sa mai zic... Despre cel mobil nu stiu prea multe ce sa zic, pentru ca nu am, nu cunosc persoane care sa fi avut. Oricum, sper ca te-am ajutat Daca ai nelamuriri, mai intrebi si iti explic mai bine Sa ai o zi buna! ^^
Da... o sa ti scoata pe toti, apoi o sa-ti monteze altii de metal. Mie asa mi-o facut. Succes, nu doare prea tare, adica trebuie doar sa te lege bine de scaun, si intr-o jumatate de ora esti gata!
Nu-ti va gauri dintii. Aparatul costa in jur de 300-600 lei si pe langa banii astia daca te mai duci la controale in fiecara luna o sa-ti mai ceara inca 200-300 lei.
Mario1996 întreabă: