Sau poate fi o raceala. Daca ai sezut pe ceva rece: ciment, gresie sau ai stat desculta sau ti-a fost frig cateva ore la rand sau ai umblat cu mijlocul gol se poate deregla ciclu menstrual, eventual pot aparea dureri menstruale mai puternice decat de obicei. Sfatul meu este sa ai grija sa nu racesti. Sanatate
Bună!
Este posibil că ciclul tău menstrual să fie mai SCURT ( 18-25 de zile ).
NU ai dat detalii : vârsta, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, dacă au mai fost astfel de dereglări ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru dereglări menstruale, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, etc.
Din întrebările tale anterioare am observat că ai 18 anişori...
Într-adevăr, poate fi vorba de o dereglare hormonală, care NU este prea normală la cei 18 anişori!
Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică - dacă au mai fost astfel de dereglări şi în trecut - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.
AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!
De asemenea, dacă ai dereglări menstruale dese, poţi să bei ceai ( sau tinctură ) de creţişoară şi/sau ceai de coada şoricelului - vezi informaţii la linkul :
http://www.formula-as.ro/......ului-10059
http://tratamente.naturale.din.plante.alb.ro/......um%29.html
http://www.formula-as.ro/2010/923/medicina-naturii-44/cretisoara-12562
Toate cele bune.
Cu plăcere!
Din 16 ianuarie ( prima zi de ciclu din ianuarie ) până în 11 februarie ( prima zi de ciclu din februarie, FĂRĂ 11 deoarece el se socoteşte în ciclul următor ) sunt 26 de zile, iar următoarele cicluri au : 25 şi tot 25 de zile.
Iar din 2 aprilie şi până în 26 aprilie sunt 24 de zile.
Având în vedere că celelalte 2 cicluri anterioare au fost de 25 de zile, iar ultimul de 24 de zile, este OK şi NU ai de ce să te îngrijorezi!
Dacă îţi cunoşti datele ciclului pe ultimele 6 luni ( cel puţin ) poţi să-ţi calculezi : când are loc ovulaţia, perioada cu fertilitate „ridicată" şi data următoarei menstruaţii – folosind „metoda calendarului"!
Un ciclu menstrual este perioada care ÎNCEPE cu PRIMA zi de ciclu ( inclusiv acele zile de menstruaţie ) şi PÂNĂ în prima zi de menstruaţie din ciclul următor - dar fără acea zi, deoarece ea intră la calculul lunii următoare!
Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îţi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile )!
Cea mai fertilă zi este în ziua ovulaţiei, iar perioada cu fertilitate RIDICATĂ ( şi cu risc MAXIM de sarcină ) ESTE cu 5 zile înainte de ovulaţie şi până după ovulaţie cu 2 zile ( după )!
În primul rând, e foarte IMPORTANT să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru ) – eventual cu verde zilele în care ai făcut dragoste!
Nu se ştie când ai nevoie de el...
Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.
Pentru a se putea folosi cu succes metoda calendarului este necesar ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.
Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).
Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.
Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.
Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.
Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variata maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.
Daca in fiecare luna durata ciclului tau este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.
Daca ciclul tau menstrual are o variatie mai mare de 7 zile este bine ca urmarirea ciclului sa se intinda pe o perioada mai mare de timp.
Folosind „metoda calendarului" ( prezentată cu exemple pe site-ul SURSĂ http://www.mamicamea.ro/......eptie.html ), POŢI să-ţi calculezi CORECT data venirii menstruaţiei şi perioadele cu fertilitate ridicată sau scăzută!
O zi frumoasă.
Ti-au venit "problemele"!
Nu poti vorbi romaneste? Adica ti-a venit menstruatia. ciclu...
Se mai intampla poate fi o dereglare stiu ca i sa ma intamplat unei prietene si e doar o dereglare stai linistita
Bună.
De la menstra anterioară până cea de acum câte zile sunt? Numărotoarea se face din pima zi de sângerare!
Dacă a venit la 26 de zile, nu este nicio problemă.
Pa, pa.
Daca esti in primul an, nu ai date fixe! Mai asteapta sa te reglezi putin, nu te speria prea tare! Daca ti-se mai intampla, mergi la un ginecolog! Insanatosire grabnica! :*