Probabil a făcut o infecție din cauza bacteriilor, nu e nimic grav, dar trebuie tratament neapărat. Un control ginecologic e considerat intim, medicul rămâne în salon doar el împreună cu pacienta în timpul controlului, pe restul îi da afara. Și eu am fost cu mama mea și chiar dacă nu as fi avut niciodată problema ca ea sa rămână în cabinet, doamna doctor i-a spus sa iasă și sa intre înapoi după ce mă controlează. Doctorița întâi mi-a zis mie problema în particular, apoi a lăsat o pe mama sa intre înăuntru. Un astfel de control e considerat ceva intim și are loc doar intre doctor și pacient, cu prezenta asistentei. Trebuie sa le spună părinților sau măcar mamei ca simte acea usturime și sa meargă, sau dacă nu vrea sa spună părinților nimic, sa ceara o trimitere de la medicul de familie și sa meargă singura
Pentru linistea ei poate sa faca un test de sarcina care se gaseste in orice supermarket sau farmacie. Usturimea insa poate fi o problema ce necesita o vizita la ginecolog. Poate avea multiple cauze: o boala cu transmitere sexuala, infectie urinara, leziuni vaginale etc. In orice caz se recomanda o buna igiena intima si consultul de specialitate cat mai curand posibil! Teoretic la un cabinet particular poate sa mearga si fara prezenta parintilor.
Multa sanatate!
Ea zice ca o dor foarte tare sanii si o ustura tot sanii crede ca e un simptom clar de sarcina si fara sa le zica la ai sai de chestia asta sa merarga la control.
Ce crezi?
P
Nu-i nimic, adevarul trebuie spus imediat, ca mama sa o duca la ginecolog pentru tratament, pana nu se agraveaza si pot apare complicatii.
La 15 ani, ea este copil mic si legal, cel care a intretinut raporturile sexuale cu ea, raspunde legal, fiind pasibil de puscarie intre 3 si 10 ani.