| AalLeExX02 a întrebat:

Daca am donat sange, analizele cand trebuiesc ridicate sau cum se procedeaza cu ele?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

De obicei sunt gata cam in 5 zile lucratoare (fara ziua in care ai donat). Nu ti se va face un set complet de analize, ci doar grupa si Rh-ul, dozarea hemoglobinei si analize pentru bolile infectioase (sifilis, hepatita B, C, HIV, HTLV) si o analiza pentru a vedea functia hepatica. In principiu, daca este ceva in neregula, vei fi anuntat acasa prin plic, dar poti merge singur, cam dupa o saptamana, la centrul de donare, cu actul de identitate si, daca ti s-a dat un numar de inregistrare cu acel numar si poti solicita o copie a analizelor. Ti se ofera gratis si exista chiar posibilitatea sa ti se recolteze supplimentar pentru alte teste care sa fie lucrate tot gratuit (calcemie, glicemie, transaminaze, colesterol)

7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Daca ai donat sange ce analize sa ridici?

| AalLeExX02 explică (pentru RAY):

Am donat sange si se face un set complet de analize.

| RAY a răspuns (pentru AalLeExX02):

Nu stiam, rezultatele sunt gratis?

Din cate stiu eu da..sunt gratis. "Nu oferiti sangele dv urmarind rezultatele testelor de depistare (analize) sau facilitatile obtinute dupa donarea de sange"
Asta scrie la recomandari pentru donatori.

Rezultatele se cam dau cateva zile, desigur e ceva umanitar ca donezi sange, dar nu stiam ca isi dau analize gen ce glicemie ai si doar daca ai hiv si pe viitor numai poti dona

Oricum, eu cred ca asa a fi bine. daca nu ai aflat pana atunci..sa afli acum, ca pe viitor sa stii ca o sa poti continua sa ajuti.

Si eu as da daca nu as ameti puternic, ma bucur ca ai donat poate ai salvat o viata

Întrebări similare