Depinde cum e afectat centrul respirator si de catre cine. Poate sa aiba orice din ce ai spus tu mai sus, poate sa aiba apnee, adica sa nu mai respire deloc.
In functie de motivul acestei dereglari se poate gasi o rezolvare. Daca ia medicamente care au efect de depresie a centrului respirator si asta cauzeaza probleme se pot schimba, daca e din din cauza ca i s-a administrat oxigen in concentratie mare se revine treptat la concentratia aerului atmosferic, daca e dereglat de un AVC depinde de caz, in general nu se mai poate face nimic. Trebuie suport respirator pe toata parcursul vietii.
In general cand apare o problema respiratorie nu te duci cu gandul direct la deprimarea centrului respirator, problemele apar din cauza plamanilor, disnee poate sa apara din cauza unei cardiomiopatii, tahipnee din cauza unui efort, stress, atac de panica si multe altele...
Am observat k mi. a aparut aceasta dereglare dupa ce am exersat a imi tine respiratia, am facut asta nu de multe ori o data timp de 1 ora imi tineam cate doua minute respiratia...
Nu e nicio dereglare, corpul tau doar iti transmite ca nu-i place sa-ti tii respiratia. Depresii ale centrului respirator nu apar asa usor.
Inca nu mi. Am revenit la starea de dinainte dupa cel putin 6 luni