Cred că se poate rezolva prin exercițiu. Saliva e 99% apă.
Nu neaparat că ai putea avea diabet. Diabetul in principat e cauzat de cantitate, nu de regularitate. Adică dacă mănânci Intr o zi 5-7 kg de tort cu mult zahar cel mai probabil diabet scrie pe tine, daca mănânci treptat, adică câteodată dulciuri nu e caz de diabet. deoarece zaharul=glucide, organismul are nevoie de glucide pentru energie, zahar=glucide=energie, dar nu exagerat!
Fă și câteva exerciții fizice zilnice daca nu faci, începe treptat. chiar și cu 5 flotări pe zi sau 10 genoflexiuni
Doar întrebam dacă s-ar putea să fie de la acel tic.
Mulțumesc mult pentru sfat! Dar sunt însoțită și de o senzație nasoală când înghit. Atunci când mănânc sau beau, simt că dacă înghit mă voi îneca; foarte probabil mă simt așa și pentru că mă gândesc mult la asta și sunt stresată din cauza simptomelor.
Poate te ajută aceasta pagină:
https://doc.ro/sanatate/disfagie-ce-este-cauze-tratament-recomandari
La doua simptome din aceeași parte ar putea apărea semne de întrebare. poate daca încerci să îți reorganizezi alimentația, totul va deveni la normal. Vezi ce alimente îți fac probleme sau îngreunează asta.
Dar spre binele tau poți face un consult medical daca crezi că se agravează!
O seară faină
Mergi la marmacie
spune ce ai
si iti dau ei ceva
am avut acum un an problema asta, aveam gatul uscat tot timpul si ustura cand inghiteam in sec, si mi-au dat niste bombonele PUR naturiste bazate pe merisor, care se tineau in gura si nu se dizolvau cu una cu doua, asa ca produceam saliva in draci, nu era foarte placut dar mi-au rezolvat problema grupa mare!