| Reea6 a întrebat:

de cand eram mica nu aveam scaunul regulat dar de mai mult de 1 an am scaun o data la o saptamana si uneori chiar la doua, am dureri in partea stanga a burtii puternice uneori chiar insuportabile iar dupa ce ies aproape jumatate de ora ma doare anusul.Ce ar putea fi? va rog am nevoie de o parere!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
3 răspunsuri:
| pietrean a răspuns:

In primul rand ar trebui o mai buna hidratare(apa, suc natural, ceaiuri) a organismului si de aici si consistenta materiilor fecale.Sa mananci mai multe produse ce contin fibre:cereale integrale,fara zahar,paine integrala cu tarate si seminte,sau paine graham,fructe si legume, atat proaspete cat si in mancare. Miscare cat mai multa, ajuta la eliminarea bolului fecal, evitarea produselor ce constipa, gen orez.

| Reea6 explică (pentru pietrean):

Mananc cum trebuie adica supe, mancare gatita cereale fructe, lactate iar miscare fac ( sunt balerina), deci nu sunt o fana a fastfoodurilor. Tocmai de aceea sunt ingrijorata!

Răspuns utilizator avertizat