| AlePanda a întrebat:

De câteva nopți nu pot dormi. Incerc să mă culc la 11-12 și nu mai pot adormi până la 4-5, iar dimineața următoare mă trezesc la maxim 11 și toată ziua sunt moartă de somn până când vine seara și imediat mă umplu de energie. Am încercat să beau lapte cald cu și fără miere înainte de culcare,am băut ceai de mușețel,am încercat să adorm chiar si citind cărți super plictisitoare care ni le-a dat de la școala pentru vacanță dar nimic nu funcționează... Vă rog din tot sufletul sâ mă ajutați! A devenit insuportabil! sad Dau fundă cui mă ajută! Apropo în caz că unii vor spune că trebuie să practic sport ca să fiu obosită și să adorm repede : în fiecare zi ori merg cu bicla,ori cu rolele,ori la piscină, ori mă plimb (aproape) prin tot orașul...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mimiwewem a răspuns:

Bună.
Exact pățesc și eu asta de 4 zile.Și e din cauza că sunt cam stresată în ultimul timp.
Încearcă să te trezești pe la 9 dimineața,și ocup-ți timpul cu orice,doar să nu te gândești la somn.
Când îți vine să mergi în pat să te odihnești,nu o fă! du-te pe afară, la o prietenă, vorbiți.
Și seara fă-ți un duș călduț, stai mai mult în apă și apoi pune-te în pat, îți faci rugăciunea de seară, bagă-ți o muzică liniștitoare, și așa poate adormi.
Ai grijă și ce mănânci.
Nu mânca noaptea fructe, că îți dă mai multă energie.
Chiar te rog să încerci asta de mâine, poimâine.
O noapte/dimineață liniștită îți doresc!

11 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt insomnii cauzate probabil de stres, sau schimbarea fusului orar.

| AlePanda explică (pentru anonim_4396):

Chestia e că nu sunt stresată chiar deloc.StressFree.Nu am avut parte de nici o schimbare de fus orar... Si totusi nu pot dormi

| mimiwewem a răspuns:

Bună.
Exact pățesc și eu asta de 4 zile.Și e din cauza că sunt cam stresată în ultimul timp.
Încearcă să te trezești pe la 9 dimineața,și ocup-ți timpul cu orice,doar să nu te gândești la somn.
Când îți vine să mergi în pat să te odihnești,nu o fă! du-te pe afară,la o prietenă,vorbiți.
Și seara fă-ți un duș călduț,stai mai mult în apă și apoi pune-te în pat,îți faci rugăciunea de seară, bagă-ți o muzică liniștitoare, și așa poate adormi.
Ai grijă și ce mănânci.
Nu mânca noaptea fructe, că îți dă mai multă energie.
Chiar te rog să încerci asta de mâine, poimâine.
O noapte/dimineață liniștită îți doresc!

| AlePanda explică (pentru mimiwewem):

Am încercat aceleași lucruri care le-ai spus acum astăzi, asta mi-a recomandat și doctorul dar nu pare să meargă. Ieri îmi mai era cât de cât somn dar acum nimic... Oricum mulțumesc mult de ajutor, poate că dacă mai repet toate astea voi adormi. La fel și ție happy

| InVisible99 a răspuns:

Asa am patit si eu si nu am dormit intr-una din nopti si urmatoarea zi la 20-21 m-am pus la somn...nu e bun dar la mine a functionat sau mergi si cumpara somnifere pe baza de plante

| mimiwewem a răspuns (pentru AlePanda):

Cu mare drag, multumesc si eu.

| madb a răspuns:

Poate te ajuta ceaiurile, sunt la Fares special destinate pentru asa ceva "somn linistit" parca il cheama, nu da efect din prima noapte dar te ajuta sa-ti reglezi somnul cu timpul. Ma bucur ca nu esti stresata! Nu te stresa cu asta! Poate fi doar o etapa de moment si sa-ti revii de la sine cu programulwinking mai ales daca esti la varsta adolescentei!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aşa am păţit şi eu mai demult, dar cred că mi-a trecut de la sine...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti sa fi stresata ori altceva!
Oricum doctorul e cel imi in masura sa ia o decizie asta e clar!
Daca ce ti-a zis doctorul nu merge du-te la altul sau ia de la un plafar somnifere pe baza de plante!
Incearca una din variante!
Cea cu somniferele pot sa aiba efecte negative, iar cel mai bine e sa consulti alt doctor!
Sper ca te-am ajutat!:*
Funda?:*

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Trebuie sa te trezesti foarte devreme, chiar daca nu ai dormit. Chiar daca ai adormit la 5, la maxim ora 7 pune-ti ceasul, da-te jos din pat si gata. In cursul zilei, nu mai sta in pat nici o clipa. In plus, nu folosi televizorul, telefonul sau calculatorul dupa ora 21.00. In prima zi vei fi foarte obosita, dar daca ai vointa si faci foarte foarte multe activitati (sport dar si munca fizica si intelectuala), seara vei reusi sa adormi la ora 11. E apoi necesar sa te tii de trezitul la 7 si de munca in cursul zilei. De asemenea, e important ca in ultimele doua ore inainte de culcare sa nu folosesti TV, PC sau telefon (e bine sa nici nu stai in aceeasi camera cu ele).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Acum ca esti in vacanta, organismul nu mai este asa de obosit.
Incearca sa bei un ceai de tei.
Te pup!