anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU de ce eu alteori ma mai apuca sa imi trag buza si imi rup pielitele de la buza de ce fac aceasta chestie? si cum pot scapa de ea? Dau funda si vot la cel mai bun si voturi la alte raspunsuri bune.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tot timpul imi vine sa fac asta.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Sa imi rup pielitele.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mama mea spune ca sa nu mai fac asta ca da ca nu nu o sa ma mai pot da c ruj laughing adevarat?

| Pearl01 a răspuns:

Chill, chill, chill...nu esti singura!laughing Multe persoane fac asta, crede-ma. Si nu cred ca o fac voluntar, fiindca vor ei, ci pur si simplu se trezesc ca o fac, ca isi smulg pielitele. Am impresia ca este un "tic"(de obicei ticurile nervoase sau nu, le faci involuntar, adica nu-ti dai seama) pentru ca pur si simplu te trezesti ca faci asta, nu stiu din plictiseala, nervozitate, poate ca de multe ori te si deranjeaza pielitele respective si atunci ai tendinta sa le smulgi etc. Ar fi ok daca pentru inceput ai folosii balsam de buze hidratant(cauta unul care iti place), da-te cu el tot timpul ca sa incerci sa reduci aparitia pielitelor(ele se fac de la frig, nehidratare etc). O alta chestie, noi oamenii inconstient ne udam buzele foarte des si asta nu e ok(tocmai ca sa nu le mai uzi, foloseste balsamul de buze). Si fii mai atenta in momentul in care esti plictisita, nervoasa etc ca nu cumva fara sa-ti dai seama, tu sa tragi de pielite. O sa fie cam greu, daca te-ai cam obisnuit sa faci asta, insa cu un balsam de buze bun(poti sa-ti iei mai multe) si putina atentie, poate mai scapi de "obicei".

| Maria_Ana_1995_e a răspuns:

Tu faci aceste lucruri din cauza ca este un tic nervos pe care il ai.Crede-ma si eu l-am avut.Il faci fara a fi constienta de acest lucru iar dupa aceea iti pare rau.Ca sa scapi de acest tic trebuie sa incerci sa te controlezi.

| YonikaBilibika a răspuns:

Asta faceam si eu.dar nu e deloc bine.Acesta este un tic, si cel mai bine e sa iti gasesti alta preocupatie...nu stiu ce sa zic, eu am scapat de acest tic si am inceput cu altul laughing sa imi rod unghiile(tu sa nu faci asa ceva)

| anonim_4396 explică (pentru YonikaBilibika):

Eu meam ros ungiile dar pana la urma am pus intrebarea despre ungi si nu mi le mai rod big grin

| YonikaBilibika a răspuns (pentru anonim_4396):

:O:O:Oeu tot nu pot sa scap de ticul asta sad inca mi le rod

| anonim_4396 explică (pentru YonikaBilibika):

Uita-te la intrebarea mea cu ungile si acolo poate e va ajuta raspunsurile.