Trebuie sa mergi la neurolog. Daca vedeam mai repede ce ai postat te sfatuiam sa mergi direct la Urgente, macar acolo ti se facea consult neurologic fara sa mai astepti trimitere de la medicul de familie mai ales ca maine e 1 Dec. De unde esti si ce varsta ai?
Am mersi azi si mi-a zis ca nu am nici o problema la masea.mi-a zis ca am pareza faciala, sa ma sperii? Este grav? Necesita internare?
Sunt din Drăgășani, am vârsta de 13 ani și astăzi am mers la urgențe la Rm. Vâlcea (Spitalul Județean). Mi s-a făcut un control neurologic.s-a constatat că am pareză facială pe partea stângă. Mi-a prescris tratament : Aciclovir 200mg (pe care nu am înțeles cum să-l iau., aici zice o capsulă la 4 ore, e mult?) Medrol 16g(una pe zi ) Milgamma n 100G (2pe zi) Cefalexin 500 (2pe zi) Ketonal 100g (2 pe zi ). Pe lângă medicamente Fizioterapie.
E un tratament bun? Și te rog să mă ajuți (dacă știi ) despre primul medicament dacă e bine o capsulă la 4 ore.
Tratamentul il iei cum scrie pe reteta.
Aciclovir se ia 1g /zi asa ca 5 comprimate de 200mg unul la 4 ore totalizeaza 1g.
Ma bucur ca ai mers la urgente.
Multa sanatate Bea!
Multumesc! Tin sa te anunt ca, pentru ochi nu mi s-a recomandat nimic.Acesta se inchide, dar nu in totalitate si aseara dupa mai multe pastile pe care le luasem de aciclovir m-a cam durut capul, sa fie de la tratament,? E prea tare asa, cum mi-a zis farmacista? pe reteta spune 1 g x4 ore (120 gr)
Imposibil 120g. 1g la 4 ore totalizeaza 5g/zi dar putin probabil...Ma degraba 200mg la 4 ore si in total 1g. Daca ai dubii trebuie sa intrebi medicul care ti-a prescris tratamentul.