Buna.Tot ce e posibil! Unii medici spun ca daca dioptria este mica, e posibil sa stagneze.SUnt multe cazuri in care pacientul poarta doar cateva luni ochelarii din cauza ca dioptriile sunt mici si se corecteaza. Daca ii porti corect, ai grija la alimentatie cred ca se poate corecta vederea.Ai grija sa nu te uiti deasupra ochelarilor, medicul mi-a spus ca nu e deloc bine.
Multa bafta!
Dacă nu vei sta mult în faţa calculatorului şi vei purta ochelarii aşa cum ţi s-a recomandat de către oftalmolog, ai şanse ca miopia să şi stagneze sau, cel puţin, să nu avanseze foarte repede.
Multumesc foarte mult pentru informatiile date. Dar totusi as mai dori sa te intreb ceva..Cand spui sa am grija la alimentatie, la ce anume te referi mai exact? Ce nu e bine sa consum?
Sa ai grija ce mananci...adica sa te bazezi mai mult pe fructe si pe legume, mai ales morcovii, ajuta la vedere.Un pic de colo un pic de colo si vederea se reface.Mie imi pare foarte rau ca nu am mers la timp la control.
De consumat... Mananca fructe si legume portocalii, cum ar fi morcovul si kaki (curmale)!
Sa sti eu am miopie la ambi ochi de -2.5 si port ochelari de 1an si ceva dar sa stii ca daca i-i port in fiecare zi nu numai ca stacneaza dar cu timpul o sa se vindece.Mie asa mi-a spus doctorul...Sa nu razi dar ca sa-ti ajuti ochiul manaca morcovi ajuta. SUCCES