| Erin28 a întrebat:

Buna TPU!
De duminică mă supără răgușeala și tusea seacă, alaturi de o iritație usoara. Nu am alte simptome de răceală. Mi-am făcut testul PCR pentru depistarea covid 19 și a ieșit negativ. Am luat o cutie de Strepsils, însă nu mi-a trecut. Am cumparat albastru de metilen și Decasept, alaturi de un sirop din muguri de brad și miere. Tot nu mă lasa tusea, chiar daca beau numai ceaiuri. Voi ce remedii mai folosiți pentru durerea de gât și tuse? Am fost la medicul de familie, însă mi-a spus sa beau un ceai și atât.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Am fost la medicul de familie, însă mi-a spus sa beau un ceai și atât."

ascultă-l că zice bine. Ce ți se potrivește ție nu se potrivește altora

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

De s-ar cumpăra și răbdarea...

| Erin28 explică (pentru sierra1):

Așa este, doar că am un eveniment l care trebui sa particip joi și nu știu dacă îmi revin până atunci.

| Anamaria9916 a răspuns:

Eu folosesc decasept. Mi se pare cel mai bun, celelalte sunt inutile sincer. Dar trebuie să iei o perioadă mai lungă. Ascultă și medicul, ceaiuril calde ajută mult, dar nu trece de pe o zi pe alta. Îmcearcă să bei ceaiuri de plante, precum cel de mușețel, mentă, salvie. cele de fructe nu cred că ajută prea mult. Eu ador ceaiul de mușețel cu miere și lămâie. Uneori mai iau și propolis, din câte știu ajută la infecțiile din cavitatea bucală. Multă sănătate!

| Legion7X a răspuns:

Ceai de ceapă ai băut? Sau https://doc.ro/sanatate/siropul-de-ridiche-neagra-antitusiv-natural

https://www.google.com/......568303/amp

Poate obisnuiești să bei lichide reci. Suc din magazin de la frigider, doze, apă de la robinet. Stiu că și astea activează raceala pe lăngă contaactul cu persoane răcite.

| Erin28 explică (pentru Legion7X):

Da, am baut. Si mi-am oparit gatul din greseala. Acum mai am si asta ca plus la problema.

| Legion7X a răspuns (pentru Erin28):

Bea și tu călduț, nu fierbinte. Mierea, este este bună Polifloră, tei, dar ai grijă sa consumi cu masură că dai în diabet. Cea de tei este mai subtire cea polifloră este mai groasă. Important este să fie miere de la Taran pură 100%. Face o bulă cand intorci borcanul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Io fluend extrem am luat da si ala iti trece pe moment. eu zic sa mai rabzi ca trece de la sine

| darrio2007 a răspuns:

Paracetamol. Am patit si eu la fel. Macar unul pe zi.

| denisse1999 a răspuns:

Eu folosesc tantum cu menta de supt pentru durerea de gat, cam 3 pe zi si nu trebuie sa bei ceva lichid vreo ora dupa ele ca sa aiba efect. De preferat ca trebuiesc luate pe la inceputul racelii ca sa scapi mai repede. Dar poti incerca toate remediile.