Întrebare recomandată | piuuu a întrebat:

De fiecare data cand merg cu avionu`, cand aterizeaza ma ia o durere de urechi insuportabila simt ca-mi crapa urechile straight face mai e careva in situatia asta :-s? ce pot face sa scap de durerile astea:-s?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună! Stai tot timpul cu gura deschisă și încearcă să caști, chiar dacă nu îți vine. Durerile apar din cauza următoare.
Pe fața externă a timpanului (aflat în ureche) acționează presiunea aerului din exteriorul corpului. Pe fața internă acționează presiunea aerului din urechea medie, deci din interiorul corpului. La aterizare se modifică brusc presiunea exterioară, ceea ce provoacă dureri. Dacă stai cu gura deschisă și caști forțat, presiunea se egalează foarte repede și scapi de dureri.
Uite așa ți-am făcut eu tema la biologie! :D
Te invit pe http://lecturirecenzate.ro/ Îți va folosi!

18 răspunsuri:
| llust a răspuns:

Mergi la ORL, spune-i ce problema ai, si te "repara" happy

| Eeu a răspuns:

Nu prea poti face nimic. E din cauza presiunii. Insa, le poti cere stewardeselor niste pahare (stiu ele despre ce e vorba) care sa ti le pui pe urechi..si o sa iti mai treaca putin. Nu ai nevoie de un doctor, e normal...Trebuie sa inghiti de multe ori pentru a regla presiunea care se simte in urechi. Sper ca te-am ajutat. Funda?

| Trend_You_1985 a răspuns:

Da, e din cauza presiunii, trebuie sa mesteci guma, multa guma si astfel iti pui in miscare maxilaru si iti mai trece din durere, eu asa am procedat la recomandarea unei stuardese si a functionat.

| TheAce a răspuns:

Problema ta e intalnita la toti pasagerii, e o chestie cu care ne confruntam cu totii atunci cand vine vorba de calatoritul cu avionul, totul fiind datorita presiunii cu care nu suntem obisnuiti. Poti face un singur lucru: sa porti dopuri de urechi atunci cand mai calatoresti cu avionul, vor atenua vizibil din simptomehappy

| SherryXoX a răspuns:

E din cauza presiunii, nu pea poti face nimic. Du-te la un doctor si vezi ce zice

| noneeeee a răspuns:

Dopuri de urechi

| PickUp a răspuns:

Asa se intampla cu toata lumea deoarece tu esti la o inaltime foarte mare si cand aterizezi ai si senzatia ca te prabusesti... Ca si cum mergi la munte! Urci la o altitudine se infunda urechile. Dupa ce cobori se desfunda. Deci e ceva normal. Mai e si zgomotul ala din avion deci nu-ti face grijihappy

| Laurretta a răspuns:

Este din cauza presiuni. Poti incerca dopurile.

| denisab2 a răspuns:

Incearca sa stai cu gura deschis

| mr93 a răspuns:

Tine gura deschisa sau mesteca guma

| NevastuicAaA a răspuns:

Stiu senzatia!
Mesteca guma.Sau tine gura larg deschisa. Dupa o vreme, dupa mai multe zboruri senzatia aceasta o sa fie tot mai mica.

| StewartCassie a răspuns:

Buna. Nu cred ca e nimic de facut in aceasta situatie, poate ai tu o problema, decat sa patesti mai rau mai bine mergi la un medic. Nu am auzit multe persoane sa spuna acest lucru.

| Andr3y007 a răspuns:

E din cauza presiunii

| Andr3y007 a răspuns:

Si mie mi s-a intamplat la fel

| Th3Unknown a răspuns:

Cum poti sa ii dai funda cuivva, care nici macar nu esti sigur ca a patit? Eu merg cu avionul de 10 ani si abia anul trecut am gasit solutia eficienta pentru a scapa de dureri.Nu cascat! Nu guma de mestecat sau alte prostii.Incearca sa inspiri aer in piept puternic, apoi tine-ti respiratia cat poti de mult.Cand nu mai poti, elibereaza aerul usor, usor.Ar trebui sa simti cum coboara prin diafragma (cred). Incepi sa faci asta cam cu 20 min inainte de aterizare, sau cand te apuca durerea.A functionat, nu mi-a venit sa cred.Deobicei mi se inroseau si urechile. Sper ca te-am ajutat.Acum ia-ti un bilet de avion si experimenteazalaughing.De acum incolo, nu mai te grabi sa dai funda...asa,ok?

| Danielllle a răspuns (pentru Th3Unknown):

Iti multumesc din tot sufletul pentru raspuns.Am si eu problema aceasta de vreo 5 ani si nu stiam ce as putea face.Simtam ca-mi crapa urechile.De obicei luam analgezice pentru durere, nu prea funtionau.Merci happy

| Th3Unknown a răspuns (pentru Danielllle):

Cu cea mai mare placere happy