| Anothergirl22 a întrebat:

De prin toamnă, de când a început școala, au început să-mi apară tot mai multe carii. Port aprat dentar fix e aproape 3 ani. Am o igienă dentară elementară, consider eu. Îmi periez dinții dimineața și seara, folosesc apă dentară de 3 ori pe zi. Nu fumez. Evit să beau cald după rece sau invers. Deci nu înțeleg de unde apare această problemă, cu cariile. Ar putea fi vorba despre o lipsă de calciu, fier? Genetic vorbind, tatăl meu a avut problemă cu cariile, tot pe la vârsta mea. Am mai avut anemie, am avut probleme cu fierul din corp și am luat suplimente pe bază de fier, ceva vreme. Deci, despre ce credeți că e vorba? Poate fi o problemă din cauza calciului și a fierului? Ar trebui să iau ceva suplimente? Am avut și un episod acneic mai grav, de curând, dar a stopat în urma vizitelor la dermatolog.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am purtat si eu aparat dentar, m-am ales in timpul celor 2 ani si ceva cu 2 carii, din cauza ca nu am stiut de asa zisele "sigilari dentare", se aplica la baza dintelui sus, costa medium, si te protejeaza mai mult de carii. Iti mai recomand, sa iti iei o periuta electrica de la oral-b, pentru ca numarul de oscilatii conteaza foarte mult, si am observat de peste 3 ani, ca diferenta este sesizabila garantat intre o periuta manuala si una electrica si cu numar de oscilatii mare.

2 răspunsuri:
| ALGator a răspuns:

Mergi la igienist să vadă dacă ai tartru pe dinti sau gingiile retrase.
Igiena:
Perie (preferat mecanică) pasta cu fluor și curățat între dinți cu periuțe speciale. Atît.
Evitat prea multă rontaiala între mese.

| Marian1001 a răspuns:

Cred ca e din cauza calciului ia calciu. Multa sanatate!