| nico98 a întrebat:

Buna TPU...Deci fratele meu are de vineri rubeola si vreau sa stiu daca exista sanse sa iau si eu virusul. Eu am facut toate vaccinurile impotriva microbiilor cand eram mica. Eu chiar nu vreau sa iau... imi dau mereu cu spirt pe maini adica ma dezifectez si nu stau aproape de el. Multumesc anticipat happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| AliceIDK a răspuns:

Poooi dăă! Nu sta aproape de el. Pune'ţi mască in jurul lui. Ai grija! Dezifecteaza-te cat de des poti. Ai grija sa nu faci acest virus. Sansele sunt 50%50 sa iei si tu rubeola, dar mai bine stai departe de el. Daca iei rubeola, izoleaza-te si stai in pat pana cand iti trece. Pa.

| iSaidNo a răspuns:

Ai grija! Rubeola este o boala contagioasa.Ai facut foarte bine ca te dezimfectezi.Ai mare grija si nu o s-a patesti nimic.Bafta!

| mgtow a răspuns:

Nu patesti nimic daca ai vaccinul facut.

Răspuns utilizator avertizat
| IMC90 a răspuns:

Eu nu stiu ce intelegi tu prin microbi (la ce tip de patogeni te referi)

Da, normal ca poti face daca nu ai facut vaccinul anti rubeola. Da e o boala usoara, nu e ca si cum ai face rujeola

| zăGhost a răspuns:

Din cate stiu eu, vaccinul te fereste 5 ani de la data in care ti-a fost dat, deci depinde cand l-ai facut...
Sincer, mai bine ai face acum cat inca esti copil, ca daca faci cand esti adult, boala e si mai nasoala.

| IMC90 a răspuns (pentru Jadhandmade_Jadluxury_1969):

Lamureste-ma si pe mine, de ce debitezi cretinitati daca nu cunosti. Asa, ca sa te aflii in treaba

1 la mana, exista vaccin antirubeolic
http://www.sfatulmedicului.ro/arhiva_medicala/vaccin-antirubeolic

2 la mana, transmitere virala nu inseamna transmitere pe calea aerului.

3 la mana, vindecarea se face spontan, cam in 6 zile. indiferent de varsta. a, ca adultii sufera mai mult asta e altceva, dar nu inseamna ca se vindeca mai greu

deci, ai un premiu de la mine, de mult n-am mai vazut atatea tampenii intr-un singur post. si pe un topic important

| byby21 a răspuns:

Rubeola e o boala contagioasa, depinde si de cat de mult stai de langa fratele tau.

| alabalaportocala2011 a răspuns:

Asta este treabă de baftă și cam atât.
Nu știu dacă există, dacă ai făcut vaccin contra rubeolei și ce efect mai are acum.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E imposibil sa-ti facut toate vaccinurile, fiindca la ora asta sunt pe piata aproape 100 ed vaccinuri. Prin urmare trebuie sa stii exact daca ai facut vaccinul impotriva rubeolei (nu e in programul gratuit de vaccinare, trebuie sa-l fi cumparat parintii tai). Spirtul pe maini nu are nici o treaba cu rubeola care se trasmite pe calea aerului. Oricum, daca cumva ai luat infectia, ai luat-o la inceputul bolii lui, inainte sa faca eruptia si acum esti doar in perioada de incubatie.