Nu sunt medic sau specializata dar daca este vorba de o boala stomacala nu se transmite. Este doar o posibilitate mica prin saliva daca in aceasta se contin oua sau celule de viermi de aia asa ca sa ai grija ca prietena ta cand vorneste si scuipa sa tii gura inchisa =D
nu cred ca poti muri de la aceast aboala din moment ce viermii mananca doar hrana care o consumi nu peretii stomacului, dar daca sunt multi poate slabi mult din cauza neajunsului de hrana si aici deja e mai grav. Totusi, nu pot spune sigur, ar fi cazul sa te infornezi de pe net. Totusi cred ca ei i-a spus medicului cat de serioasa e boala ei.
Nu stiu daca iti poti sa seama dintr-o data daca ai boala aia. Totusi cred ca de undeva se ia ca doar nu apar viermii de la sine. Probabil prin ingerarea prin alimentatie, saliva a unui bolnav sau alta sursa de producere a acestor viermi. Trebuie sa fii foarte atenta si sa NU MANANCI DIN ACEIASI FARFURIE, CU ACEIASI LINGURA SAU SA MUSTI CEVA DUPA DANSA.
Cred ca simptomele pot fi: voma si ameteala(organismul simte cand e ceva strain in el)
slabirea corpului si slabirea fizica (oncapacitatea de a face asa usor unele lucruri)
sper ca te-am ajutat din ceea ce stiu in rest te sfatui sa cauti pe net
Mod de transmitere :
Mod de transmitereSus
O persoana se poate infecta cu acest parazit daca mananca sau bea apa contaminata. Daca se ingrijeste o persoana deja infectata, se vor lua masuri de precautie cum este spalarea pe maini cat mai frecvent pentru a se evita raspandirea bolii. De exemplu daca se schimba scutecele unui copil cu giardia si nu se spala mainile dupa, orice sau oricine care este atins se va infecta. Se poate face si autocontaminare daca mana nespalata se va folosi pentru a manca sau a se atinge.
Odata ce a ajuns in organism, parazitul se multiplica in intestinul subtire si va circula in intestinul gros. Unii paraziti formeaza chisti, forme inactive care pot supravietui pe o perioada mai lunga de timp in afara organismului. Parazitii si chistii parasesc organismul prin scaun si pot contamina apa sau alimentele, continuand ciclul.
Dupe expunerea la parazit, urmeaza apoi 7-10 zile pana la aparitia infectiei, dar poate varia intre 3 si 25 de zile sau mai mult. Se poate transmite infectia si la alte persoane in toata aceasta perioada in care exista infectia cu parazit, care poate dura luni de zile, chiar si daca nu exista simptome.
SimptomeSus
Multi dintre copiii sau adultii infectati cu Giardia lamblia nu prezinta simptome de giardioza, chiar daca sunt infectati si parazitul este prezent in materiile fecale. Aceste persoane pot transmite boala.
Cand sunt prezente, cele mai frecvente simptome sunt:
- diaree care de obicei dureaza 7-10 zile. Poate dura mai mult dar de asemenea poate sa se amelioreze si mai repede in 2-4 zile. La inceput este prezenta o diaree apoasa, urmata apoi de steatoree (prezinta grasimi), scaune urat mirositoare care pot pluti. Acest lucru este un semn ca grasimile nu sunt digerate corespunzator si sunt transferate din organism in scaun
- crampe si sensibilitate abdominala
- greata si pierderea apetitului alimentar
- flatulenta (gaze) sau balonare
- fatigabilitate.
De cele mai multe ori, persoanele infectate nu cauta un tratament pentru aceste simptome. De cele mai multe ori simptomele se amelioreaza de la sine. Dar daca giardioza nu este tratata de la aparitia primelor simptome, boala poate dura o perioada lunga de timp si se poate croniciza. Persoanele cu giardioza cronica prezinta atacuri diareice care apar si dispar insotite de simptomele descrise. Aceste episoade alterneaza cu perioade de constipatie sau un tranzit intestinal normal si dureaza doar cateva zile cand apar.
Din aceste motive, acestia nu se adreseaza la medic pentru tratament. Simptomele de giardioza cronica sunt:
- scaune moi, grase, nelegate (nu mereu lichide sau apoase), uneori scaunele pot fi urat mirositoare sau spumoase si de cele mai multe ori in cantitate mica
- disconfort abdominal sau iritatii gastrice care sunt mai frecvente dupa mese
- crampe abdominale, balonare sau durere
- flatulenta
- halena fetida (miros urat in respiratie) persistenta, uneori cu miros de sulf
- dureri de cap ocazional
- scaderi in greutate
- stare generala proasta, astenie, fatigabilitate, stare generala de disconfort.
Simptome la copil
Copiii cu giardioza pot sa nu prezinte alte simptome decat tulburari de crestere, scadere in greutate.
Daca sunt prezente simptome, acestea sunt:
- scaune diareice spumoase, galbene, urat mirositoare
- scaderi in greutate sau pierderea apetitului alimentar
- dureri abdominale, greata sau varsaturi
- deficite nutritionale cauzate de incapacitatea absorbtiei unor nutrienti.
Alaptarea este considerata ca protejeaza sugarii de a face giardioza. Laptele de mama contine nutrienti care omoara parazitii.
Aceste simptome de giardioza sunt comune si altor infectii intestinale. Durata simptomelor si testul de identificare a parazitului, pot fi singurele care fac diagnostic diferential al acestor boli.
Simptome :
Multi dintre copiii sau adultii infectati cu Giardia lamblia nu prezinta simptome de giardioza, chiar daca sunt infectati si parazitul este prezent in materiile fecale. Aceste persoane pot transmite boala.
Cand sunt prezente, cele mai frecvente simptome sunt:
- diaree care de obicei dureaza 7-10 zile. Poate dura mai mult dar de asemenea poate sa se amelioreze si mai repede in 2-4 zile. La inceput este prezenta o diaree apoasa, urmata apoi de steatoree (prezinta grasimi), scaune urat mirositoare care pot pluti. Acest lucru este un semn ca grasimile nu sunt digerate corespunzator si sunt transferate din organism in scaun
- crampe si sensibilitate abdominala
- greata si pierderea apetitului alimentar
- flatulenta (gaze) sau balonare
- fatigabilitate.
De cele mai multe ori, persoanele infectate nu cauta un tratament pentru aceste simptome. De cele mai multe ori simptomele se amelioreaza de la sine. Dar daca giardioza nu este tratata de la aparitia primelor simptome, boala poate dura o perioada lunga de timp si se poate croniciza. Persoanele cu giardioza cronica prezinta atacuri diareice care apar si dispar insotite de simptomele descrise. Aceste episoade alterneaza cu perioade de constipatie sau un tranzit intestinal normal si dureaza doar cateva zile cand apar.
Din aceste motive, acestia nu se adreseaza la medic pentru tratament. Simptomele de giardioza cronica sunt:
- scaune moi, grase, nelegate (nu mereu lichide sau apoase), uneori scaunele pot fi urat mirositoare sau spumoase si de cele mai multe ori in cantitate mica
- disconfort abdominal sau iritatii gastrice care sunt mai frecvente dupa mese
- crampe abdominale, balonare sau durere
- flatulenta
- halena fetida (miros urat in respiratie) persistenta, uneori cu miros de sulf
- dureri de cap ocazional
- scaderi in greutate
- stare generala proasta, astenie, fatigabilitate, stare generala de disconfort.
Simptome la copil
Copiii cu giardioza pot sa nu prezinte alte simptome decat tulburari de crestere, scadere in greutate.
Daca sunt prezente simptome, acestea sunt:
- scaune diareice spumoase, galbene, urat mirositoare
- scaderi in greutate sau pierderea apetitului alimentar
- dureri abdominale, greata sau varsaturi
- deficite nutritionale cauzate de incapacitatea absorbtiei unor nutrienti.
Alaptarea este considerata ca protejeaza sugarii de a face giardioza. Laptele de mama contine nutrienti care omoara parazitii.
Aceste simptome de giardioza sunt comune si altor infectii intestinale. Durata simptomelor si testul de identificare a parazitului, pot fi singurele care fac diagnostic diferential al acestor boli.
1. Giardia se poate lua si prin atingere... daca mancati din aceeasi farfurie, prin sarut (dar nu e cazut aici ) etc. adica prin contact.
2.Nu mori, pentru ca se trateaza.
3. Dureri abdominale, varsaturi, te doare rau burta dupa ce manananci usturoi etc.
Poti face ecograf si se vede exact daca ai sau nu.
P.S: nu are cum sa ii iasa viermele pe gat) Stai linistita.
Si eu am avut cand eram mica si am luat ZENTEL si un alt medicament ce continea usturoi, dar nu mai stiu cum se numea.
Si nu am murit .
Dar aproximativ ce varsta aveai cand aveai giardia?
Daca imi pot permite sa te intreb
Eppii..multumesc tuturor pentru raspunsuri! Eram ft speriata si mam mai linistit, dar cu toate astea o sa dezinfectez camera mea, pentru ca venit aici, dar bine nu a dormit aici! Acum respir mai usurata! Va multumesc din suflet!
Aveam vreo 9-10 ani Dupa tratament, nu am mai avut nicio problema .
overdrive întreabă: