Cu plăcere!
Să înţeleg că, tu chiar ai luat "cate o pastilă timp de doua zile, începând cu a cincea zi" de CM?
Deci, DOAR 2 zile pe lună?
În acest caz, nici nu e de mirare că ai avut acele simptome/manifestări
TREBUIA să le iei aşa cum scrie în Prospect!
Acum, când vei avea menstruaţia ( normală ), să începi să le iei CORECT ( timp de 3-6 luni ) : prima tabletă ( dintr-o cutie NOUĂ ) o iei în PRIMA zi de menstruaţie şi CONTINUI să iei toate tabletele din cutie ( cele 21 de tablete ) - le iei în fiecare zi la aceeaşi oră, preferabil seara ( între orele 20-22 ).
Apoi faci o pauză de 7 zile ( în care ar trebui să ai menstruaţia ), iar în a 8-a zi începi o cutie/folie nouă...
Stiu, stiu -,- dar eu am deja tratamentul si stiu ce diagnostic am.Tot ce doresc de pe TPU e o sugestie de orientare, sunt persoane aici care stiu.
Buna
Cred ca ar fi cazul sa ceri parerea medicului care ti-a prescris acel tratament, daca nu esti convinsa ca tratamentul nu da randament, ar fi bine sa ceri parerea altui medic.
Este mult mai indicat decat sa ne dam noi cu presupusul.
Este in joc viata si sanatatea ta.
O zi frumoasa sa ai
Multumesc, doar ca. doctorul care mi-a dat tratamentul a fost un endocrinolog si am avut trimitere de la doctorul de familie. iar endocrinologul se uita la mine ceva gen "poftim, nu-mi dai nici un ban?". Familia mea nu are o situatie prea buna in legatura cu banii deci. nu cred ca fac ceva fara bani abia mi-a dat aceste pastile sa nu plec cu mana goala
Bună!
Cred că vrei să te referi la d-na. "@Brigaela" :)
Eventual, îi poţi trimite un mesaj privat :
http://www.tpu.ro/utilizator/wgem
Oricum, am să-ţi exprim şi eu punctul de vedere;)
NU ai precizat denumirea acelor tablete!
Oricum, având în vedere schema de administrare, NU cred că ţi s-au prescris AC!
Pot fi multe alte variante de medicamente, aşa că, PRECIZEAZĂ denumirea exactă a acestora, apoi vedem dacă aspectele menţionate de tine sunt reacţii ADVERSE la acele pastile!
Toate cele bune.
Cu plăcere :)
Într-adevăr, Microgynon sunt AC.
Dar, probabil că ai GREŞIT când ai scris în întrebare că le iei "timp de doua zile" :(
Trebuie să le iei timp de 21 de zile ( până se termină cutia ) - sunt 21 de tablete într-o cutie/folie!
De asemenea, prima cutie ar fi fost indicat s-o începi în PRIMA zi de menstruaţie!
Totuşi, este posibil s-o începi şi în zilele 2-5 ale CM.
"3. CUM SĂ UTILIZAŢI MICROGYNON
Utilizaţi întotdeauna Microgynon exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Contraceptivele orale combinate dacă sunt administrate corect au o rată de eşec de aproximativ 1% pe an. Aceasta rată de eşec poate să crească în cazul omiterii administrării sau a administrării necorespunzătoare.
Blisterul de Microgynon conţine 21 drajeuri. Pe blister, fiecare drajeu este marcat cu ziua săptămânii în care trebuie utilizat drajeul. Utilizaţi drajeul la aproximativ aceeaşi oră în fiecare zi, cu puţin lichid, dacă este necesar. Urmaţi în continuare direcţia indicată de săgeată până ce toate cele 21 drajeuri au fost utilizate.
În următoarele 7 zile nu utilizaţi nici un drajeu. Menstruaţia (sângerarea de întrerupere) trebuie să înceapă în timpul acestor 7 zile. De obicei, va începe în ziua 2-3 de la ultimul drajeu Microgynon. Începeţi următorul blister în a opta zi, chiar dacă sângerarea continuă. Aceasta înseamnă că veţi începe întotdeauna un nou blister în aceeaşi zi a săptămânii şi, de asemenea, că sângerarea de întrerupere va începe în aceeaşi zi, în fiecare lună.
Începerea primul blister Microgynon
- În cazul în care nu a fost utilizat nici un alt contraceptiv hormonal în ultima lună
Începeţi utilizarea Microgynon în prima zi a ciclului menstrual, considerată a fi prima zi de sângerare. Utilizaţi un drajeu marcat cu ziua respectivă a săptămânii. De exemplu, dacă menstruaţia începe vineri, utilizaţi drajeul marcat cu "vineri". Apoi urmaţi zilele în ordine. Microgynon va acţiona imediat, nu este necesar să utilizaţi o metodă contraceptivă suplimentară.
De asemenea, puteţi să începeţi în ziua 2-5 a ciclului, dar în acest caz asiguraţi-vă că utilizaţi o metodă contraceptivă suplimentară (metode de barieră) pentru primele 7 zile de administrare adrajeurilor din primul blister." - SURSA = Prospectul de la linkul :
http://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_4211_23.02.04.pdf?anmPage=973&ID=19435
În general, în timpul tratamentului cu AC, menstruaţia este mai SCURTĂ ( 1-3 zile ) şi sângerarea este mai redusă.
Sângerările neregulate sunt o reacţie adversă la AC, de aceea ai sângerat şi după terminarea menstrei - vezi detalii în Prospect...
De obicei, aceste reacţii adverse apar în primele 1-3 luni de administrare, până când organismul se "obişnuieşte" cu AC.
NU ai precizat dacă ai făcut o ecografie ovariană...
Oricum, tratamentul NU se întrerupe până nu termini a 3-a cutie!
Apoi, mergi iar la medic - PREFERABIL la ginecolog ( de data asta )!
La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).
Multă sănătate.
Andreea202 întreabă:
dobrin1019 întreabă: