| VanessaRTP a întrebat:

Eu am probleme cu colana, scolioza.Intrebarea mea este daca am voie sa dau proba in lungime ( saritura) la scoala!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| CossMii a răspuns:

E bine sa faci exercitii fara greutati pentru spate, ca sa tonifici musculatura, insa nu poti face orice fel de exercitii, ci doar exercitii pe care ti le recomanda kinetoterapeutul in functie de ce vede pe radiografia pe care ar trebui sa o faci. Trebuie sa fie o radiografie actualizata, nu una veche, ca iti poate gresi exercitiile.
Insa poti face si niste exercitii care nu influienteaza traiectoria gresita a coloanei, cum ar fi:
- sa te agati de un spalier si sa stai atarnata 15-20 secunde / serie. Poti face cateva serii.
- cu picioarele putin departate la nivelul umerilor si mainile pe sold, faci rotari ale bazinului in stanga, apoi in dreapta - sau invers (in ambele directii neaparat). 8-10 rotari stanga, 8-10 rotari dreapta / serie; cam 3 serii.

Si masajul e bun.

Scuteste-te de la orele de sport si fugi la medic.
Succes, kiss :*

| Melcul a răspuns:

Nu trebuie sa faci proba asta la scoala daca ai scolioza.Doar gimnastica medicala ai voie sa faci.