anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In ce consta biopsia? Doare? Ce boli se pot vedea? Eu fac pentru o boala de piele, dar ce alte boli se pot vedea cu ajutorul biopsiei? (Toate )

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Biopsia este prelevarea unei portiuni din corp pentru analize in vederea determinarii existentei sau gradului unei boli. Foarte multe boli se determina prin biopsie. Ar fi prea mult sa-ti explic aici. Cea mai importanta ar fi cancerul si apoi sunt cateva sute de boli genetice, etc. Recoltarea unei biopsii nu este dureroasa, pentru ca se face in anestezie locala cu crema sau cu solutie injectabila, care asigura confortul pacientului pentru aceasta interventie. (Se recolteaza cu instrumente sterile o mica parte dintr-o leziune (3-5mm) sau chiar leziunea integrala.) In functie de tipul biopsiei, locul recoltarii poate fi lasat sa se vindece de la sine sau trebuie inchis printr-o sutura cu fir si apoi pansat.

| Kumiko19 a răspuns (pentru Salontanul):

Mersi. cu ajutorul biopsiei se pot vedea bolile venerice?

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Kumiko19):

Da. In venerologie biopsia este una din principlalele metode de determinare, analiza si evolutie.

| devor a răspuns:

Cancerul se poate vedea

| Kumiko19 a răspuns (pentru Salontanul):

Daca in 3 ani n-am avut simptome, se poate sa n-am nimic nu?

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Kumiko19):

Se poate sau nu. Numai cine vede o analiza poate spune.