| WorldOfTheSkate a întrebat:

Ma balbai incontinu,numai suport, numai rezist toti imi zic sa vorbesc rar si melodios pentru ca am fost la logoped vreo 2 ani si tot nu mi-am revenit,am fost la psiholog tot nu mi-am revenit, am fost la un medic si mi-a dat niste pastile foarte tari sa le iau noaptea ca au somnolenta le-am luat tot.Citesc in fiecare zi rar si melodios cu ritm, tot ma balbai numai suport.SI NU AM AVUT NICIO TRAUMA.Cand eram mic in clasa 1 si a 2 vorbeam cel mai corect si clar din clasa, citeam cel mai bine un text din a 3 a inceput incetul cu incetul sa ma balbaii tot mai tare.Am si emotii la scoala cand doamna zice:cititi fiecare cate o propozitie pe rand, si cand vine la mine am niste emotii de imi vine sa ma dau jos de pe scaun.Ce sa faccc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Dastlast a răspuns:

Nu este vorba de trauma, dar balbaitul este mereu pe plan psihic. Adica tine de faptul ca te stresezi cu cititul. Solutia ar fi sa mergi intr-un grup specializat pe astfel de probleme, un fel de grup de suport. Eu cred ca logopedul/psihologul nu au fost buni, daca ai nevoie de numarul unui logoped bun poti sa ma contactezi. In rest ai nevoie de mai multa incredere in tine, multa perseverenta. Si eu eram balbait acu multa vreme, este de la nevoia de a spune prea multe lucruri prea repede si de la frica de a fi judecat.

| vangaelis a răspuns:

Mergi la un cabinet de logopedie.

| HotuDePrajiturele1398 a răspuns:

Eu zic sa te apuci de citit in fiecare zi cateva pagini...te va ajuta.

| WorldOfTheSkate explică (pentru Dastlast):

Cand vorbesc rar numai ma balbai, dar daca ma duc la scoala si citesc ceva, eu ma gandesc sa vorbesc rar si tot ma balbai chiar daca vorbesc rar

| Dastlast a răspuns (pentru WorldOfTheSkate):

Pai te balbai pentru ca te gandesti la faptul ca iubitii tai colegi vor rade de tine. Aici este cheia: sa nu-ti mai pese de ceea ce cred ei. Este clar ca ai o pronuntie corecta, deci nu te mai ingrijora. Incearca sa citesti mai intai doar pentru prietenul tau cel mai bun, sau pentru parintii tai, sau pentru sora ta. Ma rog, pentru cineva apropiat. Incet incet sa te apuci sa citesti si pentru persoane mai necunoscute. Si vorbeste cu profesoara ta de romana si explica-i situatia, poate te va ajuta cu ceva.

| Classy a răspuns:

Trebuie sa incerci sa te controlezi emotional..Incearca acasa sa citesti un text si reciteste-l pana nu te mai balbai.