| evilheart0 a întrebat:

Mi-a venit ciclul acum 1 zi.m-a durut putin burta dar nimic anormal..acum in a 2-a zi am o sangerare mai abundenta ..in vreo ora am schimbat 2 absorbante. ..si am avut un cheag mai mare.
oare care e problema?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e nici o problema.
Oricărei femei in perioada ciclului menstrual, mai ales in a 2 si a3 zi ii va curge mai abundent. Si acele cheaguri sunt perfect normale.
Gândește te ca, noi fetele, prin aceasta scurgere de sange, organismul nostru elimina tot ce nu e bun.
Deci, in concluzie, nu ai de ce sa îți faci griji.

| LaLaura a răspuns:

De obicei chegurile nu au ce cauta in menstruatie, eu te-as sfatui sa te duci la un ginecolog daca persita aceste cheguri si menstruatia abudenta, sa nu ai vreo hemoragie.

| evilheart0 explică (pentru anonim_4396):

Asta e a 2-a zi..ieri a fost perfect normal.pot sa spun ca o cantitate chiar mica de sange si fara cheaguri..si azi. dintr-o data..cu cheaguri mari. ( de fapt un fel de cheag asa gelatinos)

| corbulalbrosu a răspuns:

Sunt bucati din endometrul care se elimina odata cu vasele de sange rupte care se amesteca cu sangele care provine din aceste vase care irigau endometrul si se elimina prin menstra.

| LaLaura a răspuns:

''Cheaguri de sange normale la menstruatie

Conditiile normale in care apar cheagurile de sange la menstruatie sunt usor de inteles: in timpul eliminarii menstrei, corpul secreta anticoagulanti care mentin fluiditatea sangelui menstrual. Atunci cand fluxul este abundent, substantele corpului care subtiaza sangele nu mai pot actiona la timp si astfel se formeaza pe alocuri cheaguri.

Nu uita nici ca membrana uterului se ingroasa mai tare in anumite luni, rezultand o menstra mai abundenta si mai consistenta. Cheagurile de sange au un aspect gelatinos, o nuanta care variaza de la rosu intens la maron inchis si dispar in a doua zi a menstruatiei.

Cheaguri de sange la menstruatie care sa te ingrijoreze

Desigur, poti elimina la menstruatie si cheaguri de sange care sa te ingrijoreze. Daca dimensiunea lor depaseste marimea unei monede si sunt insotite de o hemoragie abundenta, crampe menstruale foarte dureroase si o senzatie generala de disconfort, ar fi indicat sa apelezi la un control ginecologic."
Tu stii mai bine cum au fost chegurile.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

În general, situaţia este normală; de obicei, în a 2-a şi a 3-a zi sângerarea este mai abundentă - deci, NU ai motive de îngrijorare :)

E preferabil să foloseşti absorbante mai GROASE ( din acelea de noapte, cu 6-7 picuri pe ambalaj ), mai ales dacă menstra este mai abundentă :
http://bi.gazeta.pl/im/50/eb/f1/z15854416Q.jpg

http://www.superdrogeriakozmetika.sk/......ight_7.jpg

Şi cheagurile mici sunt relativ normale - vezi detalii la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/......uloar_5282

Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru evilheart0):

Da, stai liniștită pentru ca nu ai de ce sa îți faci griji. Totul este normal si bine happy