Deci eu am dat pe lentile ( lentile Zeiss, firma foarte buna) 150 ron, iar rama m-a costat aproximativ 200 ron, nu imi amintesc cu exactitate. rama mea ( metalica, nu din palstic, firma Avanglion ) arata ceva in genul celei din dreapta jos:
http://img.redutti.ro/images/coupons/131833_600.jpg
dar partea buna e ca atunci cand iti vor creste dioptriile, si iti schimbi lentilele, nu trebuie sa schimbi si rama, doar daca vrei sa iti reinnoiesti look-ul, eu mi-am schimbat lentilele a 2-a oara dar nu am schimbat si rama. cu toate ca mi-am pus al 3-lea rand de lentile, sa nu iti inchipui ca am acele "funduri de borcane" :)), am -1, 75 la dioptrii, dar e important sa le schimbi atunci cand simti ca nu mai vezi corect, pentru ca altfel fortezi ochii. si doctorul iti va spune sa faci un control de 2 ori pe an.
Daca mai ai nelamuriri, mai intreaba si voi incerca sa te ajut.
Eu pe consultatie nu am dat nimic, m-am dus cu trimitere de la medicul de familie. Pretul pentru ochelari acum depinde, ce fel de rama vrei, sunt rame si de 50 lei, sunt si de 400 lei, cat despre lentile la fel, sunt din plastic, dar eu nu recomand cu toate ca nu se sparg atat de usor DAR se zgaraie foarte usor, lentila devenind aproape opaca, si costa mai mult decat cele de sticla. eu mi-am pus lentile heleomate (li se schimba culoarea la lumina puternica, actionand ca niste ochelari de soare ) de sticla care m-au costat in jur de 150 ron. acum pretul depinde si de magazin. dioptriile la miopie sunt cu '-' nu cu '+'. Si banuiesc ca stii deja, miopia nu se corecteaza purtand ochelari, in cel mai fericit caz, o poti stopa( asta am citit si eu prin diverse locuri, si asta mi-au spus si doctorii), dar de cele mai multe ori ea mai creste, putin cate putin.
Deci 2 lentile de sticla = 150 ron si sa zic o rama la 100 ron... undeva la 250 ron... si miope am maxim -2. imi poti lasa un raspuns daca am zis bine ce am zis si daca pretul e pana in 30 ron?