| Patrecea a întrebat:

Buna TPU,
Nu radeti, dar sunt foarte paranoia.
Deci mi-a intarziat ciclul 5 zile, dar mi-a venit pana la urma.
Testul de sarcina a iesit negativ si contact sexual am avut doar cu prezervativ.
Doar ca m-am cam ingrasat si asta ma face sa imi tot dau filme in cap.
Exista oare posibilitatea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| margota a răspuns:

Nu ești gravidă!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca ai mâncat mai mult decât macai de obicei. Da, chiar ca e paranoia, dar nu asa cum o ști tu, doar o frica nejustificata ce se mai numește anxietate recurenta.

| Vasile2003 a răspuns:

Nu,nu cred ca există posibilitatea de a fi însărcinată.
Menstruatia apare doar atunci cand nu esti insarcinata. Sub influenta anumitor hormoni, in fiecare luna, se elibereaza un ovul de la nivelul unuia dintre ovare (proces numit ovulatie). Daca ovulul este fecundat de catre spermatozoid si produsul de conceptie se implanteaza la nivelul endometrului (stratul intern al uterului), femeia devine gravida. Uterul se pregateste pentru sarcina, stratul lui intern devenind gros si bogat vascularizat. Daca nu apare sarcina, endometrul ingrosat si vascularizat, este eliminat sub forma de sange menstrual, iar apoi ciclul se reia.

Insa odata ce ovulul fecundat s-a implantat in mucoasa uterului, sub influenta hormonilor, acest strat nu se va modifica si in consecinta vei constata lipsa menstruatiei pana la sfarsitul sarcinii.

Totuși, unele femei sângerează iar cauzele sangerarii in timpul sarcinii pot fi variate, iar unele dintre ele serioase.

Uneori, o cantitate mica sau doar cateva picaturi de sange vaginal pot fi unul din primele semne de sarcina. Cunoscuta ca sangerarea de implantare, aceasta se intampla cand ovulul fertilizat se implanteaza in peretele uterului, aproximativ 10-14 zile dupa conceptie. In comparatie cu menstruatia obisnuita, acest tip de sangerare apare mai devreme, dureaza mai putin, iar sangele este in cantitate mai mica si are o culoare mai deschisa, roz. Uneori, hemoragia de implantare se poate insoti de crampe abdominale, asemanatoare celor din timpul menstruatiei.

De asemenea, poti sa sangerezi dupa un examen Papanicolau, examen vaginal sau dupa ce faci sex. Aceasta de datoreaza faptului ca in sarcina colul uterin este mult mai vascularizat.

Uneori, sangerarea poate semnifica ceva serios, cum ar fi un avort sau o sarcina ectopica, care pot fi amenintatoare de viata.

Dar nu cred ca ești însărcinată, șansele ar fi foarte mici. Dacă testul de sarcină l-ai făcut după 14 zile de la contactul sexual înseamnă că e corect și ca nu ești însărcinată. Succes

| Violleta2022 a răspuns:

Ingrasatul poate sa fie doar de la cat de mult mananci zilnic, in nici un caz de la o posibila sarcina de 3 saptamani, unde ovulul fecundat ar arata cat o boaba de mazare.
Fii atenta cat manaci ca ingrasatul tine numai de cate calorii inghiti.

| darrio2007 a răspuns:

Ce filme iti dai in cap?
Daca nu ai facut testul cand trebuie, e normal sa fie negativ.

| aneliram a răspuns:

Nu esti gravida

| Patrecea explică (pentru darrio2007):

L am facut dupa 21 de zile de la contact

| darrio2007 a răspuns (pentru Patrecea):

Deci nu esti.