| IoanaMaria20000 a întrebat:

Nu stiu ce sa mai fac. Prin februarie m-am operat de apendicita şi de atunci m-am cam îngrăşat, în special la burtă.
Cam ce aş putea să mănânc fiindcă peste tot citesc păreri diferite şi sunt foarte confuză!
La pachet habar n-am ce să-mi iau. de obicei ori îmi iau crochete ori rulouri cu gem. Mănânc cam mult am impresia uneori, dar nu ma pot abtine. văd cum mănâncă alţii, mi-e poftă şi mie, având cam 7 ore la şcoală ajung acasă praf, mă duc şi mănânc iar X_x.
Multe persoane mi-au spus că vai m-am îngrăşat, mă simt prost uneori, chiar dacă realizez şi eu asta.
Apă beau foarte multă, deci asta n-ar fi o problemă.
Iar cu sportu' nu prea le am...
Deci cam ce sfaturi îmi daţi? Fără miştouri happy
Dau fundă :*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună!
Evită grăsimile, prăjelile, dulciurile şi băuturile acidulate.
Seara este important să mănânci ceva uşor ca de exemplu o salată, un ou fiert, un fruct sau un iaurt.
Cred că ar fi indicat să consulţi şi sfatul unui nutriţionist. Cu siguranţă el va şti mai bine ce recomandări să-ţi facă pentru organismul tău.
Bea minim 2 litri de lichide pe zi.
Profită de faptul că se apropie vacanţa de vară şi vei avea timp liber din plin, fă-ţi un abonament la sală şi întreabă antrenorul ce exerciţii ar fi necesare pentru corpul tău.
Dacă ai timp, roagă o prietenă cu care te înţelegi mai bine să te însoţească seara la alergat. Ar fi perfect dacă ai alerga măcar 30 de minute.
Dacă ar fi să îţi recomand o dietă bună care are efecte imediate ar fi Dukanul.
Poţi citi aici despre ea şi vezi dacă crezi că ai putea să o ţii: http://dietadukan.ro/.
Succes!

| ÐiÐi a răspuns:

Buna! :) Dupa ce trec cateva luni de la apendicita, si zici ca te-ai cam ingrasat ar trebui sa ai grija ce mananci. O vreme. Poti sa bei apa cu lamaie: pui o felie sau o bucata de lamaie in apa [preferabil fara zahar] :)). Aia arde caloriile :>. Si de dimineata sa incerci sa faci niste gimnastica 10-15 min, din aia fitness sunt situri pe care gasesti miscari pe care trebuie sa le faci si cat timp. http://www.topculturism.ro/dr.redis/showthread.php?t=16179 Intra aici si vezi niste sfaturi pentru nutritie. Si iti recomand sa mai iesi la jogging, arde multe calorii sau sa faci dans:). Grija mare cu operatia sa astepti sa treaca cateva luni.

| Aliona2000 a răspuns:

Eu zic sa traiesti asa nu conteaza exteriorul ci interioorul fii tu insuti(funda plizz)