| Assassina a întrebat:

O >intrebareUneori,cand ma concentrez la ceva(de exemplu citesc), si ma ridic sa ma duc undeva(de exemplu sa beau o cana cu apa) ma ia cu ameteala si pentru vreo 20 de secunde nu mai vad nimic, totul negru.Ma rog, adica aproape tot negru.M-a uitat in ogllinda cum se intampla asta si mi-am azut pupilele mele (care erau foarte mici) marinndu-se.Idee e ca mai mult de jumatate din omagine eu nu vedeam nimic,si totul era in ceata.E foarte ciudat, mi se intampla destul de des.Este ceva grav?
PS:Nu am probleme cu ochii, am fost la un control.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| YellowMoon a răspuns:

Eu de exemplu atunci când ma ridic din pat dimineata ma ia cu amețeli si vad in ceata. Sau când pur si simplu ma ridic de undeva încep sa amețesc si nu mai vad aproape deloc. Asta mi se mai intampla si cand sunt concentrata si ma ridic brusc. Asa ca am mers la doctor si i-am spus de chestia asta. Iar doctorul m-a intrebat daca atunci când ma ridic de undeva brusc, mi se intampla asta, iar eu am spus ca da. Si mi-a spus ca asta se datorează coloanei vertebrale. Mi-a explicat ca atunci când vreau sa cobor din pat trebuie sa stau la marginea patului 10-20 secunde, iar apoi ma ridic in picioare si mai stau 10 secunde. Abia dupa pot sa merg unde vreau. Nu stiu ce sa iti spun altceva, pentru ca nu sunt doctor. Cel mai bine e sa mergi la doctor si sa ii spui cu exactitate ce se intampla. Bafta!

24 răspunsuri:
| GabyDany a răspuns:

S-ar putea sa ai miopie, la fel patesc si eu (uneori) stai calm, nu e nimic grav, dar, cel mai bine, consulta un oftalmolog, funda?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e grav, stai linistita, asa patesc si eu uneori...pentru ca ma ridic brusc.De exemplu cand stau pe laptop si deodata ma ridic, vad niste,, puncte'' albe in fata ochilor si dupa putin timp imi trece.e normal. Funda?

| Chasles a răspuns:

Legat de schimbarea marimii pupilelor, asa se intampla cand se adapteaza ochii la lumina, cand e mai slaba pupilele se maresc pentru a capta mai multa lumina si "analog". Cel mai bine e sa detaliezi problema unui doctor; faci sport?

| Assassina explică (pentru GabyDany):

Mersi.Si nu stiu daca ai observat dar sunt fata.CalmA laughing)

| Assassina explică (pentru Chasles):

Multumesc.Nu fac, dar ce legatura are sportul cu asta?

| Assassina explică (pentru YellowMoon):

Multumesc de raspuns, am sa fac asa.

| Assassina explică (pentru anonim_4396):

Mulktumesc si tie! As vea sa iti dau funda dar YellowMoon a dat un raspuns mai bun.Dar daca as avea 2 fundite, tie ti-as da-o pe a doua.Deci considera ca ai primit acest premiu.Imi pare rau ca nu pot evalua raspunsul.O zi faina sa ai...PA

Uff,as vrea sa va dau fundita dar nu imi apare insigna aceea ...Cum va pot declara?

| YellowMoon a răspuns:

Mie imi apare ca răspunsul meu la aceasta întrebare e in asteptare, nu aprobat. Cred ca de aceea. Dar tu poti sa vezi ce am scris eu?

| trolololo a răspuns:

Se numeste hipotensiune ortostatica și nu e grav, nu e nevoie de tratament.

| Divy a răspuns:

Deficit de calciu/magneziu.
Mănâncă sănătos evită fumul de țigară în cazul în care fumezi atunci aia e problema.
Nu solicita prea mult ochii în laptop, telefon sau cărți fă o plimbare/sport.
Grav poate fi doar dacă ai cataractă, problema e că nu toți o detectează, partea fericită e că e operabilă!
Multă sănătate!

| trolololo a răspuns (pentru Divy):

Problema se numeste hipotensiune ortostatica si nu e grava. Nu mai speria oamenii aiurea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Assassina):

Mersi oricum...Sa ai si tu o zi frumoasa!

| Divy a răspuns (pentru trolololo):

Cunosc pe cineva care are aceleași probleme și are cataractă dacă problemele le are de la hipertensiune ortostatică și persoana aceea eu nu știu.
Nu doar de la hipertensiune apar aceste probleme și nu intenționez să speri ci să avertizez.

Deci la toti puteam sa pun fundita numai la dumneavoastranu, pentru ca nu imi aparea dar acum da.Aaa, eu sunt noua pe aici si nu prea inteleg ce e cu asteptare si aprobat.Ma puteti lamuri?

| Assassina explică (pentru Divy):

Deci,1.eu nu fumez (Nici nu ma gandesc sa gac asa ceva).Mai am o intrebare:ce inseamna cataracta si hipertensiune si cu ce are legatura?(coloana vertebrala sau ce?)

| Divy a răspuns (pentru Assassina):

Hipertensiune - presiune ridicată a sângelui
Hipotensiune - presiune scăzută a sângelui
Acestea două vin din stres, obezitate, exerciții fizice, relaxarea și lipsa unor nutrienți necesari organismului.
Cataracta boala care se însoțește de diminuarea transparenței cristalinului determinând alterarea acuității vizuale.

Multumes mult.

| Divy a răspuns (pentru Assassina):

Cu plăcere eu sper să fi bine și sănătoasă.
Multă sănătate!

Multumesc! O zi placuta!

| Ionut2432 a răspuns:

Nu ai de ce sa te alarmezi. Asta e deoarece ca inelele de pe coloana stau intr-o anumita pozitie si cand te ridici se ating intre ele.
Oricum indicar ari fi sa te ridici mai treptat pentru a nu se atince intre ele.

| Assassina explică (pentru Ionut2432):

Multumesc de raspuns, am sa tin cont de asta...

| Chasles a răspuns (pentru Assassina):

Nu stiu daca are legatura, dar e doar presupunerea mea, nu esti obisnuita cu echilibrul, cu schimbarea centrului de greutate al corpului tau (datorata schimbarii pozitiei); anyawy, eu zic sa faci si sport, ca nu strica in nici un caz; sanatate!

| Assassina explică (pentru Chasles):

Multumesc de raspuns, si am sa incerc sa fac sport chiar daca urasc sa fac asta.O zi placuta si sanatate multa si tie!