E simplu.
In cazul ciclurilor neregulate, nu exista si nu pot exista niciodata asa-zise "intarzieri".
Intarzierile se raporteaza la o data fixa, ceea ce in ciclurile neregulate, nu exista.Acestea tocmai de-asta sunt neregulate, pentru ca au de fiecare data o alta lungime si nu se poate determina de nimeni cand incepe urmatorul.Lungimea ciclurilor poate fi oriunde intre 20 si 45 de zile.Depasind aceste limite, ar fi ideal sa te prezinti la endocrinolog si la ginecolog.
Testul de sarcina efectuat dupa 21 de zile de la contact este 100% corect, indiferent daca pretul lui a fost de 5lei sau de 30lei.Toate functioneaza fix la fel si pe acelasi principiu.Nu sunt feminista inraita, dar parca atunci cand vad barbatii ca isi dau cu parerea total aiurea despre sarcina, teste de sarcina, alaptare, avort, menstruatie etc., mi se pare usor penibil.De parca si-au facut ei vreun test de sarcina sau au avut ei menstruatie si tot ceea ce tine de aparatul reproducator feminin.
Cauzele ciclului neregulat sunt intotdeauna hormonale si se recomanda sa vizitezi un medic endocrinolog.Acesta iti va recomanda un set de analize in urma consultatiei, analize cu care tu vei merge ulterior la ginecolog.Acesta te va consulta, iti va face o ecografie si in urma celor constatate si in baza analizelor, iti va prescrie un tratament cu anticonceptionale care te va ajuta atat in reglarea menstruatiei, dar si pentru a evita sarcini nedorite.
Numai bine!
Din cauza stresului, alimentația, sport execiv și dezechilibrele hormonale și afecțiuni.(dacă am greșit cu ceva îmi pare rău)
O sa fiu offtopic, dar deja am ajuns sa fiu stresat de latura asta voastra cu ciclezul. Voi femeile toata viata vreti sa fiti si sa stresati cu ciclul asta ca nu va vine? De ce nu beti pastile sau sa faceti ceva?
Probabil ai infecție urinala s-au se poate sa ți se fi deregrat ciclul menstrual..astept funda?