| Swoleen a întrebat:

Bună tpu..probabil ca în ziua de azi toată lumea suferă de anxietate.dar la mine parca nu vrea sa imi mai dea pace de 1 an de zile..am făcut ekg-uri fără număr totul e în regulă. totul se axează pe faptul ca as face un infarct sau alta problemă medicală..si ca as muri...e singurul gând care m-a pus la pământ..mereu ma trezesc obosit ba ma doare ceva ba ma simt ciudat mereu trebuie sa simt ceva în neregulă..nu ma pot relaxa nu ma pot bucura de viata pe scurt mereu stresat mereu axat pe corpul meu sa vad dacă apar simptome noi..am început sedintele cu un psiholog dar parca nu prea ma ajuta... 24/24 oftez si ma gândesc daca mai ajung acasă..cine a mai trecut prin asta si ma poate ajuta cu un sfat e binevenit.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Caro34 a răspuns:

Din prostie... se poate muri! Minunatie, simptome vei avea mereu: o mica durere de cap, de stomac, de gat, de picioare etc., febra, greata etc., dar astea sunt ceva normal si nimeni nu moare de ele. Daca te vei stresa asa mereu, chiar vei ajunge sa mori candva, iar asta nu va iesi in nici un EKG! Cat ti-e scris, atat vei trai; nici mai mult, nici mai putin! Vreai sa te stresezi inutil, cand ar trebui sa iesi, sa cunosti oameni minunati, care abia asteapta sa-ti impartaseasca o multe de lucruri superbe, sa te serveasca cu o cafea cu o savoare aparte, sa beti un pahar de suc natural de portocale, sa mancati cea mai buna prajitura din lume, sa alergati impreuna, sa te invete lucruri de care inca habar nu ai etc. etc. si tu ce faci? Mai ai timp de moarte, EKG, oftat, simptome? Lupta pentru tine, Minunatie divina! Viata trece pe langa tine si tu-i analizezi simptomele! Candva vei muri, ca toti murim, dar nu acum ci peste vreo 80 de ani, cand vei fi un batranel gingas, cu riduri si palarie pe-o parte si cu un pai in gura iti vei sfatui nepotii... Fii serios! Esti mai sanatos ca niciodata, iar in Cartea Vietii scrie ca vei fi minunat, daca vei uita de tot si-ti vei duce la capat scopul pentru care ai venit pe lume! Numai bine!

4 răspunsuri:
| BogdanBz a răspuns:

Amice si eu sunt stresat si sunt de multe ori anxios. Ca sa poti sa scapi de aceasta stare e bine sa iesi din casa cat mai mult. Iesi cu prietenii, cu amici, iesi la un fotbal, la un billiard ceva. sau poate ai o iubita cu care poti sa iti petreci timpul. nic 100 de psihologi nu te pot ajuta, asa cum te poti ajuta singur. ai o sg viata si merita traita ..invata sa dai la o parte lucrurile negative si sa te bucuri de cele positive.

| Swoleen explică (pentru BogdanBz):

Gândurile le pot controla.dar simptomele e mai greu de trecut peste ele si ma deranjează

| Swoleen explică (pentru Caro34):

Stiu ca ma stresez degeaba dar o tin asa de 1 an. când am fumat dintr-o tigaie electronica si am ajuns la spital cu palpitații stări de leșin nod în gât etc..bineînțeles nu au avut un răspuns.îmi e greu acum sa revin la mentalitatea de dinaintea

| Caro34 a răspuns (pentru Swoleen):

Nimic nu e greu, daca vrei cu adevarat acest lucru. La tine totul e super amplificat datorita faptului că, creierul tau vede totul ca pe un pericol! Tu esti stăpânul tau, deci ai putere asupra corpului tau si e timpul sa o pui in aplicare! Vrei sa te distrugi? Numai bine!