| MissDi a întrebat:

Buna TPU.Revin cu acealeasi simptome numai ca acum ma doare si stomacu si mi-a mai trecut din starea de voma.In rest acealeasi chestii:Nu pot sa mananc nimic.Astazi oata ziua n-am mancat decat un morcov si am baut o gura de lapte.Stiu ca trebuie sa ma hranesc dar nu pot ca ma doare stomacu.Ce sa fac? Fara medicamente ca le vomit.Si iaurt nu am ca nu mai are la magazin si nu pot sa ma duc alt magazin ca e prea departe. Poate fii de la stres? in ultima saptamana am fost foarte suparata si stresata.E posibil sa am ulcer gastric? Mentionez ca am 12 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

De cat timp au aparut simptomele astea? Durerea cum e: intepatura, apasare, arsura? Unde e situata durerea la nivelul burtii? Durerea e continua sau apare si dispare? Poti lega aparitia sau incetarea durerii de vreun anumit obicei: dupa masa, inainte de masa, seara, dimineata, etc? Starile astea sunt insotite de febra, frison, transpiratii reci, diaree? Scaunul ce culoare are? Ai senzatii de balonare?
PS: Nu pare ulcer. Mai degraba o colita sau o toxiinfectie intestinala.

| MissDi explică (pentru gyzzard):

Pai de ieri dimineata.Am facut o cobinatie proasta intre 2 alimente:pufuleti si fineti.Ma doare stomacul ca si cum ai fii deranjat la stomac. Dimineata mi-a fost rau pana la vreo 15:30.Mia fost foarte raw.Ce scaun mah? Nu am senjatii de balonare.Ba chiar am slabitcryingCum n-am mancat nimic e logik.Si slava domnului ca nu am ulcer!

gyzzard
| gyzzard a răspuns (pentru MissDi):

Scaun= materiile fecale. termen folosit in medicina ca suna mai frumos happy
pufuletii combinati cu finetii nu ar trebui sa dea nici un fel de simptome. Poti sa dealiezi expresia "ca si cum ai fii deranjat la stomac"? Problema e ca fiecare pacient intelege aceasta definitie intr-un anumit fel, si as prefera sa raspunzi la fiecare intrebare pe care ti-am aderesat-o in comentariu anterior. Chiar au o logica, si m-ar ajuta sa pot formula un diagnostic.

Nai fost nici odata deranjat la stomac? Acum iar mie raw si n-am mancat nimicsadAdica te doare stomacu da nu cu arsuri.e greu de explicat. Daca te referi la culoarea fetei...e galbena.Gata tiam rasp la toate.Dar esti doctor?

| MissDi explică (pentru MissDi):

Am fost la cabinetul medical dar doctorita e in concediu si asistenta mia recomandat ca azi sa beau ceai de lamaie.

gyzzard

Da sunt doctor. Si imi pare rau ca pun intrebari care tie ti se par absurde, dar crede-ma pe cuvant ca ceea ce intelegi tu prin deranjata la stomac poate sa fie total diferit de ceea ce inteleg altii. Cu tot respectul, mi-ai raspuns la o intrebare din 7, deci nu la toate. Asa ca sunt nevoit sa fac o poveste imensa si sa te las pe tine sa deduci ce ai avea.
Problema ta poate sa fie de la un intreg set de organe: colon, intestin subtire, stomac, esofag, colecist, etc. Conteaza foarte mult daca simptomele sunt insotita de febra, frisoane sau transpiratii reci. Asta indica daca cauza e infectiosa si e nevoie de antibiotice, sau daca e o problema functionala. Apoi conteaza daca e vorba de voma sau doar stari de greata. Daca exista voma, conteaza daca apare imediat dupa ce ai mancat, sau la un anumit timp. In functie de timpul de la masa si pana la voma se poate vedea care e sediul problemei (afectarea esofagului va duce la voma in timpul mesei, afectarea colonului, undeva la cateva ore dupa). Apoi scaunul (materii fecare, caca, treaba mare, etc) conteaza daca exista, daca are o culoare mai deschisa sau mai inchisa decat normal, daca e diareic sau tare, etc. O constipatie ar sugera ca exista o problema care blocheaza tranzitul, scaun diareic cu sange si mucus, duce spre o cauza infectioasa, scaun negricios cu miros foarte urat (nu normal urat) poate sa insemne un ulcer. Apoi durerea aia conteaza unde e situata: stanga sub coaste, in capul pieptului, toata burta, etc: asta spune despre ce organ e afectat (si crede-ma cand iti spun ca acolo unde pui mana si spui ca te doare stomacul poate sa fie si altceva decat stomacul. Am avut pacienti care s-au plans ca au indigestie, iar diagnosticul de externare a fost infarct miocardic acut care e o boala de inima). Nu e chiar asa usor sa pui un diagnostic doar pe ce mi-ai spus tu.
Oricum, avand in vedere ca starea asta persista de ceva timp, recomand sa te duci la doctor. Din cauza varsaturilor si a lipsei de aport alimentar, e clar ca ai niste deficiente, care trebuie corectate cat mai curand, si e mai usor sa iti fie dat un diagnostic dupa o discutie fata in fata si un examen medical complet. Personal, daca te-ai prezenta la mine, te-as interna cel putin pentru o zi, timp in care ti-as administra cateva perfuzii.

AM diaree.

1.de duminica.Simt ca cineva ma apasa si cateodata ma injunghie.pe toata burta. Durerea e continua.toata ziua.Diaree.Tot nu mam prins cei ala scaun. Daca scaunul e fata sa stii ca fata e alba.Nu am senzatii de balonare.au trecut 4 zile si tot nu mia trecut.doctorul e in conceediu.Am mancat acum pot sa mananc dar burta tot ma doare.

| MissDi explică (pentru MissDi):

SI DACA TE AJUTA la ceva ieri seara ma durat si piciorulsad

gyzzard

Cred ca totusi trebuie sa te duci la un doctor sa iti faca niste analize. Cel mai probabil a fost o toxi-infectie alimentara, dar pot fi si niste boli putin mai grave. Pentru durerea de burta poti lua niste no-spa.

Am fost la doctor si mi-a spus ca am gastroenterita de la pufuleti ca erau vechi.Mi-a dat niste picaturi, smacta si niste pastilehappy

| Tomytza87 a răspuns (pentru MissDi):

Scaun inseamna caca big grin