| david1232 a întrebat:

Buna TPU. Stie cineva o crema pentru cosuri? Am 15 ani si am foarte multe cosuri pe fata, cateodata imi dispar iar dupa o saptamana apar mai multe.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Creme sunt cu sutele, dar nu putem sti ce trebuie pentru tine pentru ca nu suntem de specialitate.
Ce merge la mine nu merge neaparat si la tine, ce merge la gicuta nu merge si la virgiluta!
Fiind adolescent s-ar putea ca acneea ta sa fie una trecatoare, mai vorbim peste cativa ani daca nu iti trece atunci poti merge la dermatolog.
Insa nu strica sa ai o buna igiena a fetei, sa te speli pe maini des si sa nu pui niciodata mana pe fata/ten fara sa ai mainile curate etc
Poti folosi si o crema de curatare a tenului, eu folosesc asta actual : https://happyamy.ro/......erbals.jpg destul de ieftina se gaseste in supermarketuri, am avut si creme mai scumpe dar actual prefer sa dau mai multi bani pe parfumuri de exemplu decat pe creme scumpe.
Succes!

10 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Da, medicul dermatolog stie.Sa aplici asa creme din recomandari luate de pe net nu este deloc in regula.Nici macar nu ai spus ce tip de ten ai.La 15 ani e normal sa te confrunti cu acneea, fiindca aceasta e provocata predominant de schimbarile hormonale.

| siaaaa a răspuns:

Vorbește cu un dermatolog, el va știi ce sa îți recomanda.Totuși,poți folosi plasturi pentru coșuri pentru ce deja avute

Bula
| Bula a răspuns:

Cosurile de pe fata (adolescenti) pot disparea daca consumi drojdie proaspat.
Cum?
Am scris in raspunsurile mele de zeci de ori.
Cauta intre ele "drojdie proaspat".

| SkandallKamataru a răspuns:

E simplu, te speli pe fata de 2 ori pe zi cu un cleanser dimineata si seara inainte de culcare, iar seara dupa ce te-ai spalat, aplici un varf de deget de crema tretinoin 0.05% pe față, apoi dupa 5min iti dai cu o crema hidratanta.
Timp de cateva saptamani e posibil sa ai in continuare eruptii, dar dupa 2-3 luni o sa ai un ten curat, poti sa te documentezi si singur cu privire la tretinoin.
Apoi pe parcursul zilei poti sa folosesti o crema hidratanta si iti garantez ca dupa o luna o sa fii alta persoana.

| KovacsB a răspuns:

Cunosc doua persoane care au incercat mai multi dermatologi, mai multe tratamente fara niciun rezultat.Cand i-am recomandat sa renunte la salam, ciocolata si sucuri acidulate pline de zahar se uita la mine ca la 8-a minune a lumii.La mic dejun salam, la pranz la scoala sandwich cu salam si o cola, seara alt tip de carne tocata.O ciocolata mare o manca toata odata.Cred ca ai prins ideea.

| laurentiu80 a răspuns (pentru Bula):

Si drojdia e buna, dar si abstinenta de la laba este eficace.

| Celdrept a răspuns:

Nu este indicat sa iei creme,, după ureche".

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cremele nu rezolvă. Microbii de acolo ce formează coșurile se hrănesc cu zahărul pe care îl mănânci în exces. Renunță la dulciuri.

| Violleta2022 a răspuns:

Cremele nu ajuta la cosuri, dar apa calda si sapunul ajuta total, dar este musai sa te speli pe fata ZILNIC, dimineata si obligatoriu seara, inainte de culcare, eliminand tot praful, impuritatile si garsimea de pe fata, care se amesteca si intra in porii fetei, astupandu-i iar in acteva zil se fac infecteaza si asa apar bubele.
O fata mentinuta strict curata, fiind spalata dimineata si seara cu apa calda si sapun, va fi intotdeauna curata, fara bube sau puncte negre.

| Luca77777777 a răspuns:

Bai frate ai 15 ani e ste normal sa iti iasa cosuri in adolestenta pubertate citeste si documenteazate o sa treaca de la sine ele cum au si aparut daca o sa insisti cu tot felul de creme sa faci mai rau daca le dai pace o sa iti dispara si reapara pana dupa 19/20 de ani cel mult in cel mai bun caz 18 ani