| AniCasi a întrebat:

Buna TPU...Sunt la facultatea de asistenti medicali..imi place domeniul, dar am o frica teribila sa fac injectii, mi-e teama sa incerc, sa nu cumva sa gresesc ceva..va rog sa imi ziceti cum as putea sa inving aceasta teama si sa devin o profesionista? Multumesc mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| YoChriss a răspuns:

Buna! Poti practica pe o bucata de carne sau un burete cu o seringa umpluta cu apa. Usor-usor te vei obisnui.

3 răspunsuri:
| AniCasi explică (pentru YoChriss):

Multumesc..intramuscular e mai usor...dar intravenos?! de acestea mi-e cel mai frica.

| YoChriss a răspuns (pentru AniCasi):

Nu ma pricep in acest domeniu. Poti sa mai incerci si pe sorici. Succes si o zi buna!

| Caro34 a răspuns:

Si eu voi fi asistenta medicala in curand si la fel am patit si eu! Cel mai bine te deprinzi, daca practici. Te asigur ca atunci cand vezi o persoana bolnava si ti se spune ca, daca nu-i faci acea injectie, poate muri, atunci ai face si imposibilul sa o mentii in viata si nu pentru ca daca moare, esti vinovata ci fiindca o vezi atat de: singura, neajutorata, cu dureri... Ai rabdare cu tine si nu te pierde cu firea! Cand am facut prima mea recoltare de sange, am crezut: ca voi muri de emotie, ca imi va tremura mana si altete si cand a fost la fata locului si toti facusera de zeci de ori, mi-am spus: "Daca toti pot, si eu voi putea!". Frica asta e doar in capul nostru fiindca credem ca ii va durea si alte prostii, insa decat sa moara, atunci punem mana pe seringa si ne gandim la ce am invatat - e imposibil sa gresim! Imi amintesc ca eram cu colegii mei si ni s-a cerut sa luam sange de la o batranica, toti s-au codit ca batranica avea venele ascunse. Mi-am zis: "Aici numai eu pot face recoltarea asta!" Toti facusera peste 10 recoltari si eu numai 2 si dupa cateva minute in care ne-am uitat unii la altii, le-am zis ca eu pot lua sange! Batranica mi-a spus si ea ca numai pe mine ma voia fiindca i-am placut din prima data si ca nu conteaza ca gresesc, ea nu se supara fiindca ma intelege ca-s incepatoare si mi-e putin teama! Mi-am amintit tot ce invatasem si cu curaj am reusit! Toti m-au privit din acel moment altfel! Batranica mi-a placut mult si cand a plecat din spital mi-a spus ca orice s-ar intampla sa nu ma dau batuta ca-s cea mai buna si ca, fara sa vreau, i-am dat o lectie de viata: nu m-am dat batuta nici chiar cand se putea sfarsi rau incercarea mea! De frica, nu vei scapa decat daca tu ti-o alungi! Decat sa-i vad suferind si sa stiu ca, daca le-as face acea injectie, ar scapa de suferinta, mai bine trec peste toate fricile din lume! Daca te gandesti mereu ca vei gresi, vei pierde cele mai importante oportunitati ale viatii tale! Frica nu exista! Mult succes!