Isi merita soarta.
Trebuia sa inceteze si nu a facut-o, doctorul nu degeaba i-a spus sa nu mai fumeze.
Mama ta nu are nimic de spus?
Sau pur si simplu propune-i sa mearga la un control medical si sa nu se joace cu viata lui.
Daca refuza orice control/interventie, nu prea ai ce sa faci. Eventual sa discuti cu dr. vostru de familie.
Eu te sfatuiesc sa il mai duci o data la doctor! Sau poti sa vorbesti cu doctorul sa il faca sa inteleaga! Altfel este de rau. Daca nu intelege de la doctor macar explica-i tu ca esti inca tanara si ai nevoie de ajutorul ambilor parinti. Sper ca te va ajuta
Vorbeste cu mama ta pentru a afla mai multe.
Normal ca daca iti spune un medic sa nu mai faci un lucru ca mori iar tu continui sansele sa se intample sunt de 100%. Acuma noi nu avem de ude sa stim doar el, mama ta, medicul si tu.
Sa te lasi de fumat dupa ani de zile de obisnuinta este foarte greu deoarece nicotina este un drog.Ia exemplu si nu fuma si tu la randul tau.
Acuma el este parinte este adult. Daca mama ta vrea sa il ajute sau sa afle mai multe ar cam trebui sa vina pana acasa ca tie nu prea cred ca o sa iti de-a explicati si nici noi nu avem de unde sti.Cautai analizele prin casa si cauta pe internet numele diacnosticului ce il gasesti de la ultimele analize.
Bine,ai un fel de dreptate dar BPOC este o boala cronica, care evaluează cu timpul prin ingustarea cailor respiratorii. Nu numai fumatorii pot avea, se poate lua si de la locul de munca daca se lucreaza intr-un domeniu toxic. Care in cazul lui e adevarat. Si tigara ajuta la evaluarea bolii bineînțeles, însă nu atât de tare pe cât locul ala toxic. Plus ca nu își prea permite sa isi schimbe locul de munca ca nu l-ar lua nimeni luând în vedere problemele lui. Dar da, BPOC oricum evaluează. Este o infecție a cailor respiratorii inferioare.
Stii ca atunci cand nu ai spus si o alta posibila cauza, l-ai pus pe tatal tau intr-o lumina proasta.
Gandeste-te, daca ai fi spus ca mediul in care lucreaza este de vina, as mai fi spus ceva? Desigur, as fi spus ce am scris mai sus dar nu intr-o forma severa.
Dar da, si el este de vina.
Insa intrebat m-am de ce nu a incetat cand i-a spus doctorul?