| FloRinul420 a întrebat:

Buna TpU! Tetanos se poate trata daca ai arătat deja simptome? Acum 2 zile am mers rachetă pe bicicleta pe o vale dintr-un parc si m-au lasat frânele si am "plonjat"in 2 banci. Am ieșit doar cu o zgârietură la picior(care deja incepe sa se vindece) si nu stiu sigur dacă m-am zgâriat ori in pavaj, ori in spătarul băncii (lemn) sau in fier. Simt asa random cum se contracta muschiul de la piciorul care nu este zgâriat dar nu contractii dureroase. Se contracta puțin si se oprește apoi începe iar si se oprește de tot. Nu știu daca ar trebui sa ma îngrijorez avand in vedere ca mi se mai contractă random mușchii dar rareori. Sunt destul de panicat nu de alta. N-am durere de cap, febră sau dificultăți in înghițire sau respirație. Sper sa n-am nimic. Dați si voi cu părerea. Dau funda.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MihaiSpeedster a răspuns:

Prietene, daca era tetanos, dupa doua zile erai cu lumanarea linga tine. Du-te si fa-ti vaccinul ca sa fii linistit, are efect pe 10 ani.
Toata lumea are twitching, dar daca e intens si indelung, mergi la un neurolog. Uneori, daca e de scurta durata, se intampla pentru ca esti deshidratat.
Ce e interesant e ca in timp ce iti citeam intrebarea m-a luat si pe mine twitching-ul la umar, sub clavicula laughing

8 răspunsuri:
| Brizbriz a răspuns:

Esti pe duca... de tothee hee
funda? big grin

| FloRinul420 explică (pentru Brizbriz):

Sper ca faci troll ca daca e asa acum merg la spital

| FloRinul420 explică:

Când spun ca se contracta ma refer ca nu știu cum ar fi traducerea la twitch. Gen muscle twitch.

| Brizbriz a răspuns (pentru FloRinul420):

Te provoc (sa mergi la spital) tongue

| FloRinul420 explică (pentru MihaiSpeedster):

))) Având în vedere ca tu esti singurul care chiar m-a ajutat cu asta sa stii ca iti meriti funda. Mersi frate?

| FloRinul420 explică (pentru FloRinul420):

Voiam sa pun un emoji in loc de semnele alea dar vad ca nu merge

| MihaiSpeedster a răspuns (pentru FloRinul420):

Cu placere, fratello. Daca 420 din numele tau e ceea ce cred eu, s-ar putea sa fie cauza twitching-ului.
Sante!

| Freya1 a răspuns:

Poate doar te-ai lovit, un pic.
Dar dacă spui ca ai contracțiile alea la mușchi de mai multa vreme sau frecvent, indicat ar fi sa îți faci controlu mai amanuntit, nu doar la lovitura respectiva.