| DianaDiaa a întrebat:

Vreau sa am un stil de viata mai sanatos.Ce trebuie sa mananc in special? Stiu si eu ca nu sunt bune dulciurile,sucurile gen cola dar vreau mai multe sfaturi,detalii. Nu vreau diete, pentru ca nu am nevoie [trebuie sa slabesc doar 2 kg(am 47 la 1, 55)] si le pot da jos cu putina miscare si ceva mai sanatos.
As vrea sa fac aerobic acasa,dar nu prea gasesc video (decat cateva minute). De fapt vreau exercitii pentru orice.
In orice caz eu ma gandeam ca dimineata sa mananc un danone,cereale,o banana, iar la pranz supa,ciorba, dar seara? Ce se poate manca fara sa ti se mai faca foame? (adorm pe la 1 sau 2big grin)

Ms happy Ps.:Fara glume proaste

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| AnneRoseRock a răspuns:

Uite, ceea ce ar merge sa faci ar fi sa iti imparti timpul in care mananci in cele trei mese din zi si sa nu mananci dupa ora 8, sa zicem.

Incepe cu niste sendvisuri usoare, niste cereale, un fruct acolo.
La pranz ar merge sa mananci ceva mai consistent. (o friptura, spaghete, ciorbe, peste, fasole...snitel)
La cina trebuie sa mananci iar lejer. Aproximativ cum mananci si la micul dejun. Nu foarte mult si satios.

Apoi, seara, daca iti mai gasesti timp, iesi mai pe racoare si incearca sa alergi vreo jumatate de ora, o ora. Adormi mai usor.

Intre mese poti sa mai mananci si dulciuri, nu trebuie sa exagerezi cu mancatul si sa te abtii de la prea multe fainoase si oleaginoase - in general, paine.

Sper ca am fost de ajutor! ^____^ -> *balenuta!*

| OnuOnulică a răspuns:

Buna
du-te la medic sa iti recomande un stil de viata sanatos e cel mai bine.

| Charlotte02 a răspuns:

Seara poti manca fructe, ele se mananca separat de alte mancaruri, sunt mai bune pe stomacul gol si asteapta cel putin o ora inainte sa mananci altceva.Seara mananca putin si usor,peste la gratar poate cu legume,o salata usoara,putina supa de legume slaba, carne fiarta. Daca iti plac gustarile mananca floricele de porumb sau seminte, iti tin de foame. Evita sarea pentru ca retine apa in organism, condimentele, delicatul si toate din familia lor.Citeste etichetele produselor.Salamul,pateul,icrele din comert, cascavalul afumat, sunca afumata, carnatii, carnea grasa de porc nu sunt bune pentru sanatate.Cat mai multa carne alba,adica de pui,fiarta. Fara prajeli,fara ulei de floarea soarelui prajit, gateste cu ulei de masline. Mananca f multe fructe si legume, sunt cele mai bune, si bea multa apa, ajuta la detoxifiere :d Bafta:*

| IoanaTempah a răspuns:

Poti face orice fel de miscare, esential este sa faci, poti dansa, poti merge la alergat sau sa faci cateva exercitii pentru anumite parti ale corpului in care ti se pare ca ai vrea sa slabesti. De asemenea, alimentatia este cea mai importanta. Incearca sa eviti prajelile, dulciurile si excesele, in general. Nu sari niciodata peste micul dejun, pentru ca este mai importanta masa, chiar daca mananci doar un bol cu cereale cu lapte sa spunem. Ca si gustari intre mese poti opta pentru fructe, iaurt. Nu trebuie sa iti propui neaparat sa mananci strict, pentru ca asa, tentatia va fi si mai mare, cand vei merge intr-un supermarket de exemplu.Si nu in ultimul rand, bea cat mai multe lichide. Te poate ajuta si calculatorul caloric: http://www.csid.ro/calory-calculator/.

| DianaDiaa explică (pentru AnneRoseRock):

N-am inteles ultima propozitie laughing

Sper ca a fost o gluma, eu nu am zis niciodata ca mananc ca nebunawinking Nu am zis ca vreau regim, nu trebuie sa slabesc 10 kg

| AnneRoseRock a răspuns (pentru AnneRoseRock):

Nu, Doamne, n-am zis ca esti 'balenuta' ma refeream la chestia asta - ^____^ ca e o balenuta laughing