| Mariagiulia200 a întrebat:

Bună! Trec în clasa a 10 a,sunt la bio chimie și mă stresez foarte mult din cauza notelor și a profesoarei de matematică. Mereu țipă la ore,iar când trec la tablă țipă și la mine,am anxietate și fac atacuri de panică.La fiecare oră tremur de frică, spune ca îmi dă 3.Am fost și la psihologul școlii, dar mi-a zis ca nu știu matematică.Un sfat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Dulcica1234 a răspuns:

Spune-le părinților sau directorului/directoarei ce se întâmplă la oră. Așa ceva nu poate fi tolerat în continuare. Îți faci rău! Sau schimbă liceul prin transfer. Acesta este clar un abuz psihic și emoțional. Nu trebuie să continui să rămâi în acel mediu toxic. Odată ce îți face rău, faci atacuri de panică și îți este frică, clar nu mai trebuie să rămâi acolo. Cu psihicul nostru nu este de joacă. Și psihologul școli, din punctul meu de vedere este un incompetent și depășit de situație dacă spune așa ceva în loc să anunțe directorul sau directoarea despre ce se întâmplă. Nu se mai face carte așa. Nu mai suntem pe timpul lui Ceaușescu când se practica această metodă de învățare. Suntem în secolul 21, anul 2024, avem alte metode de învățare. Și aici este clar vorba despre un abuz psihic și emoțional care ar trebui să se plătească prin lege. Sincer, eu mi-aș lua un mic reportofon, l-aș ascunde undeva înaintea orei, iar după ore m-aș opri la prima secție de poliție să sesizez acest abuz cu tot cu dovada audio, dar dacă nu poți, ajunge și cele enumerate mai sus. Nu mai sta așa, că singură îți faci rău psihic. Sper să te ajute sfatul meu și să faci alegerea potrivită. Te rog, doar fă ceva și nu mai stau așa în mediul ăla care clar îți face rău. Ascultă-mă că nu vorbesc prostii sau aiurea. Este un sfat ce aș fi vrut să mi-l ofere și mie cineva mai demult, dar nu a avut cine, iar acum eu ajut pe alții așa cum aș fi vrut să fiu și eu ajuta-tă în trecut, sincer.

22 răspunsuri:
| Mariagiulia200 explică (pentru Dulcica1234):

Mulțumesc mult pentru acest răspuns și sfatul acesta m-a ajutat foarte mult.Mama mea a venit la școală și a vorbit cu diriginta mea de chimie și i-a zis mamei mele că profesoara are probleme psihice și o să vorbească cu ea, dar tot nu a rezolvat.

| Dulcica1234 a răspuns (pentru Mariagiulia200):

Nu renunța. Mai încearcă. Nu te poate lăsa la liceul ăsta dacă acea profesoară are probleme psihice. Nu știu de ce mai lucrează. Este culmea. Ar fi trebuit să fie scoasă din funcție pe motiv medical nu să o lase în continuare la catedră să terorizeze elevii. Țară de tot râsul ce avem cu tot cu legile ei proaste cu tot. Din cauza asta au de suferit elevi nevinovați. La ce liceu ești și din ce oraș? Așa ceva nu se poate. Eu nu pot să fiu de acord cu așa ceva. Vreau să fac bine.

Aștept să înceapă școala, să văd cum se comportă, iar părinții mei o să vină la liceu și chiar mai departe la inspectorat, dacă nu se schimbă nimic, vă anunț și vă mulțumesc ca doriți să mă ajutați.

| popapopica a răspuns:

Si, stii matematica?
Invata si nu va mai avea de ce sa tipe la tine.

| Mariagiulia200 explică (pentru popapopica):

Nu este așa,țipă la toți în clasă,ea este pusă acolo să explice,nu să țipe,când vrei să o întrebi unde nu ai înțeles, țipă, acest lucru nu este normal, din cauza ei m-am îmbolnăvit, de la stres și de la atacurile de panică!

| Mariagiulia200 explică (pentru popapopica):

Nimeni nu s-a născut învățat, stau la tablă și tremur lângă ea, iar ea țipă încontinuu, nu mai comentați fără să știți.

Nu trebuie să îmi mulțumești. Fac doar ce trebuie, deoarece este ceea ce îmi place, să ajut. Sincer, uneori chiar am senzația că ăsta este scopul meu pe Pământ. Și încă ceva, nu trebuie să îmi vorbești cu "vă anunț sau vă mulțumesc", deoarece nu sunt chiar atât de mare pe cât îți imaginezi. Am doar 25 de ani și sunt fată.

Și încă ceva, deoarece cazul acesta m-a revoltat, am încercat să îl fac văzut și auzit, scriindu-le celor de la un post tv, dar nimeni nu mă ascultă din păcate.

Din ce județ ești? Eu sunt din județul Vâlcea.

Sunt din Db.
deeaflory98 pe insta, în caz că ai.

Mai vreau să te întreb ceva, eu mă stresez foarte mult și pentru note, mai ales pentru media de la sfârșitul anului, deja mă gândesc la bac și ca nu o să ajung nimic.Se merită să mă stresez atât de mult?

Eu cred că nu. Tot stresul ăsta vine tot de la anxietate, stima de sine scăzută și încrederea în sine scăzută. Nu trebuie să gândești negativ. Sigur a existat sau există cineva care ți-a spus sau îți spune că nu vei ajunge nimic și multe altele, astfel descurajându-te și făcând ca stima și încrederea în tine să scadă. Trebuie să gândești pozitiv. De exemplu, să îți spui că tu poți, că ești deșteaptă, că vei face față, că vei trece, etc. Să menți încrederea și stima ridicate. Este destul de greu dacă nu ești ajutată și din exterior, dar cu multă răbdare și muncă, totul este posibil. Eu una cred că vei face față, că vei reuși și că vei ajunge cineva, chiar ceea ce îți dorești. Curaj și încredere în tine. Și repet, dacă ai insta mă poți căuta și poți să îmi scrii, că nu mă deranjezi, sincer.

| popapopica a răspuns (pentru Mariagiulia200):

Hahaha, profesoara noastra de matematica ne si batea. Fete sau baieti, nu conta. Nu tremuram, nu ne pisam pe noi. Incasam si taceam apoi aveam grija sa invatam. Tu tremuri pentru niste tipete primite pe drept?
Da, nimeni nu s-a nascut invatat. De aia exista scoala. SA INVATATI! Dar voi vreti sa treceti prin scoala ca gasca prin apa. Si... sa ziceti ca nimeni nu s-a nascut invatat si de aia sunteti inculti, analfabeti, etc.

Bună! Scuze de deranj, am primit un comentariu care chiar m-a deranjat.Cum ți se pare? Este ultimul de tot de la popapopica.

| Dulcica1234 a răspuns (pentru popapopica):

Ce ai mă cu fata? Ce nu îți convine? Bă, tu încă trăiești pe vremea comuniștilor? Las-o în pace. Nu o mai jigni tu. Te crezi deștept, mare și tare. Veniți de treaba ta și las-o în pace. Te trezești să comentezi și barem dacă spuneai ceva folositor, de doamne ajută, dar tu râzi de ea și o jignești, că doar atât știi, atât te duce capul. Ia-te de mine șmechere cu tupeu ce ești, că să vezi ce te înjur. Așa știți voi, să arătați cu degetul la alții, să râdeți și să jigniți pe alții, că cine știe ce nu vă convine, ție și altora ca tine. Dacă mai îmi scrie fata asta că ai jignit-o sau cine știe ce i-ai zis, te înjur ca la ușa cortului și nu glumesc.

| Dulcica1234 a răspuns (pentru Dulcica1234):

*Veziți

Bine că mi-ai spus. Dacă mai comentează șmecherul ăsta sau altcineva la adresa ta, ori îți mai spune ceva, absolut orice, te rog să îmi spui. Indiferent la orice oră din zi sau noapte, te rog să mă anunți. Poți să o faci mai repede pe insta, ca să văd mai repede.

Mulțumesc mult! O să-ți spun dacă se mai ia cineva de mine și o să-ți scriu și pe Instagram.

Bună! Scuze dacă te deranjez. Poate tu vei înțelege că ești fată. Foarte recent am cunoscut un băiat aici pe TPU, am vorbit puțin și în privat, pe insta, dar au aflat ai mei, care nu prea sunt de acord să vorbesc cu persoane necunoscute online și nu mai îmi vorbește, chiar dacă eu mi-am cerut scuze și altele, degeaba. Mă simțeam foarte bine atunci când vorbeam cu el. Îmi plăcea că era inteligent, amuzant și foarte deschis. Îmi părea simpatic, deși nu l-am văzut. NU eram împreună cu el, deoarece nu ne văzusem, îl consideram un amic, atât. De când nu mai îmi vorbește, nu mă mai simt la fel. Ce aș mai putea face ca să îmi vorbească din nou? Nu știu de ce, dar cred că i-a zis mama ceva în numele meu, nu sunt sigură. Poate ai trecut și tu prin asta sau ceva similar, mă înțelegi și ai putea să mă ajuți, te rog.

| popapopica a răspuns (pentru Dulcica1234):

Fata are probleme cu matematica, tu cu limba romana...
Nu stii decat sa injuri. Bravo!
Sunteti destui inculti analfabeti care va sustineti intre voi. Crezi ca parintii vor trai mai mult decat voi sa va hraneasca pana la moarte? Cum va veti descurca in viata? Si fata asta daca e asa desteapta, de ce are nevoie de aparatori?
Vezi-ti de problemele tale!

| Dulcica1234 a răspuns (pentru popapopica):

De când până când mă jignești tu pe mine? Lasă, că Dumnezeu vede totul și le va aranja El cum trebuie. Înjură-mă, jignește-mă, că are grijă Dumnezeu să îți dea fix ceea ce meriți. Roata se va întoarce, negreșit. Eu nu m-am supărat, deoarece Dumnezeu știe că eu am vrut doar să ajut și va fi de partea mea.

| Dulcica1234 a răspuns (pentru Dulcica1234):

Dacă ai ales să mă jignești că am încercat să ajut o fată este strict problema ta. Eu refuz să îmi murdăresc mintea și sufletul cu vorbele necuratului, doar ca să îmi fac singură dreptate. Dreptate îmi face Dumnezeu. Așa că prefer să fiu făcută în fel și chip, deoarece eu cunosc scopul răspunsului dat și Dumnezeu la fel. Nu regret nimic și nu mă simt murdară sufletește în fața Domnului. Așa că nu merită să mă simt murdară sufletește în fața ta sau a altor persoane. Așa că fă ce vrei și spune-mi ce vrei, poți să mă și scuipi dacă poți și vrei, că eu nu voi pleca capul în fața ta sau a altcuiva, ci numai în fața lui Dumnezeu.