| Magie2525 a întrebat:

Bună tuturor, am auzit că nu este bună prăjeala în ulei de gătit - ulei de floarea soarelui, de exemplu.
Este adevărat că nu este bună, dacă da, de ce nu este?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Prajeliile sunt greu de "prelucrat" pentru biela (fiara) si ficat, ceea ce poate produce chiar si crize.
Daca cantitatile prajite (carbonizate) sunt mari si dese, acesta poate duce la dezechilibrari mari in organism, chiar si cancer.
Ca urmare, se recomanda cel putin curatirea partilor innegrite la prajire, dar recomandarea este prepararea prin fierbere /oparare si eventuala prajire slaba de suprafata (de dupa), doar pentru a face o culoare galben-maronie deschisa, "de gust".

suntserios
| suntserios a răspuns:

De ce ar fi buna?

| TimberWolf a răspuns (pentru suntserios):

Si daca te rog eu sa nu-mi mai stergi comentariile? sunt chiar curios ce mananci tu de obicei, de exemplu ce ai mancat azi?

| TimberWolf a răspuns:

Pentru ca este o grasime nesaturata si prajitul in astfel de grasimi creste mult nivelul de toxicitate pentru organism.
O prajeala ceva mai sanatoasa se face in grasimi saturate cum ar fi untura sau untul.
Zi buna!

| Cipi1212 a răspuns:

Dacă este folosit de mai multe ori este toxic pentru că este ulei ars.

| Delllla a răspuns:

Că faci cancer de la cartofi prăjiți.

| Lubeniță38900 a răspuns:

Buna, orice in exces nu este bun

Întrebări similare