| Turica_Andreea_1997 a întrebat:

Buna tuturor am o intrebare, eu trebuie sa fac o iesire peste graniță de vreo 2 luni si sunt însărcinată în 6 luni si 3 sapt. Ce se intampla daca o sa nasc in strainatate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai acte ceva pentru acolo? S-au te duci in vacanta?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu se intampla nimic deosebit, cu exceptia faptului ca va trebui sa inregistrezi nasterea de doua ori, prima data in strainatate si apoi in Romania, dupa ce te intorci in tara.

| Turica_Andreea_1997 explică (pentru anonim_4396):

Vacanta

| Turica_Andreea_1997 explică (pentru Ioandelasal):

Si cu plata cum e?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Http://germaniadirect.de/drepturile-viitoarelor-mamici-in-germania/
Deja, ma baga in maxima ceata cu legile lor, am intrebat la telefon pe cineva din afara, dar nu prea se potriveste statutul lor cu al tau, si ma refer ca cele intrebate de mine au cetatenie in acea tara, ca sunt de multi ani, iar copilul lor a primit dubla cetatenie pana la 18 ani, dupa care poate alege el, ori roman, ori x cetatenie ori amandoua.

| Turica_Andreea_1997 explică (pentru anonim_4396):

Da dar eu nu lucrez in Germania nu-s salariata sotul de abia se angajează pe o dubă care face europa

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Turica_Andreea_1997):

Va trebui sa platesti spitalizarea, daca nu ai card european de sanatate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Turica_Andreea_1997):

E greu cu legislatia lor, de fapt cu a oricarei tari, sa ai bani la tine, cardurile de sanatate, si toate actele necesare pentru o eventuala nastere. Nu te pot ajuta mai mult decat stiu acum. Cred sigur ca are dreptate Ioanadelasal.