anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună tuturor! Ce îmi puteți recomanda împotriva răcelii? Iau tratament medicamentos dar m-ar interesa și niște ceaiuri sau alte sugestii, ceva care ați încercat voi și v-a ajutat. Mulțumesc frumos!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| BoOoMbOnik a răspuns:

Multa lamaie, ceai, miere. Ceea ce la mine functioneaza foarte bine si ma ajuta si sa nu mai racesc este tinctura de echinaceea si tinctura de propolis, se gasesc la plafar, sunt naturale si ti le recomand cu incredere. O zi buna! Si insanatosire rapida!

caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Ceaiuri multe cu lamaie si miere de albine, eu asa scap de raceala si ceva pastile Augmentin.
O zi bunahappy

| anad a răspuns:

Ceai de soc amestecat cu flori de tei, macese si multa lamaie. Se indulceste cu miere si se bea cat de cald suporti. Multe citrice, banane si supa de pui.

| KodrutZ a răspuns (pentru caramela):

Magic, "ceva pastile Augmentin"? CEVA PASTILE? Le iei de la piata cumva? Ai habar ce sint alea? Si cind o sa crapi in urma vreunei infectii rezistente la antibiotice peste niste ani cei din jur vor zice "asta e, nu i-a dat dumnezo' zile" in loc sa zica "uite, asa se intimpla cind iei antibiotice ca jita dupa ureche". Macar nu mai da astfel de sfaturi timpite si altora.
@WeAreWhatWeAre: Ai febra sau nu? Ce tratament medicamentos iei? Care e diagnosticul?

caramela
| caramela a răspuns (pentru KodrutZ):

Mda...era un fel de a spune..pentru ca Augmentinul la mine nu lipseste din casa, este aproape singurul antibiotic care nu imi da reactii adverse si imi face bine.
O zi bunahappy

Pai mare grija la "un fel de a spune" cind e vorba de antibiotice. In mod normal antibioticul trebuie luata doar in cazuri extreme.

caramela

Antibioticul nu il iau dupa ureche si nici ca pe vitamine, il iau doar la recomandarea medicului.
Am specificat doar ca este singurul medicament care nu imi da reactii.

Multi medici sint mai antibiotic-happy decit ar trebui. Ca deh, e mai usor asa.

caramela

Din fericire, am un medic de familie care socializeaza foarte mult cu pacientii.Ne cunoaste pe fiecare in parte si si stie, cel putin la mine ce reactii imi dau anumite medicamente datorita bolii pe care o am, asa ca, discutam de fiecare data ce anume trebuie sa iau in anumite afectiuni care depid doar de dansa.
O zi buna sa aihappy

| Adry05 a răspuns:

Poti lua un paracetamol si ori ia niste pastile care contin vitamina C ori bea multe ceaiuri cu lamaie si miere. De aseemenea hidrateaza-ti mult corpul si incearca sa dormi cat mai mult si sa stai linistita in pat.